Багато хто задається питанням, коли поставити надгробок після похорону. Це можна зробити відразу? Чи є правила, що регулюють час встановлення надгробків після поховання померлого? Однак все не так просто і очевидно, як може здатися на перший погляд. Так що слід розібратись із темою, перш ніж замовляти надгробок або пам'ятник на http://www.pamyatnyk.lviv.ua/Kryxta_podviyni.html.

Пам’ятники - коли їх ставити?

Слід почати з того що пам’ятники не встановлюють відразу після похорон, а час залежить від типу могили. Вони бувають двох типів: будовані і земляні. У випадку зі збудованими склепом немає серйозних обмежень. Надгробок можна встановити приблизно через 2 тижні після його зведення. Інша ситуація з земляними могилами - перед тим як зробити фундамент, необхідно почекати деякий час, щоб земля ущільнилась.

Як правило, на ущільнення ґрунту йде від 3 до 6 місяців, але багато що залежить від погодних умов. Деякі муляри пропонують ущільнення і зміцнення ґрунту, що може прискорити процес встановлення могильної плити.

Ключовим моментом при виборі пам'ятника є також тип могили. Вони відрізнятимуться у випадку, коли буде створена сімейна гробниця для більшої кількості людей, і коли буде виготовлятись одинарна http://www.pamyatnyk.lviv.ua/Kryxta_odynarni.html. По-перше, пам’ятники, які будуть знесені в майбутньому, встановлюються інакше, ніж постійні.

Термін встановлення пам’ятника після похорону - релігійні погляди

Пам'ятники зазвичай встановлюють приблизно через 6 місяців після похорону. Однак найкраще розміщувати їх при температурі зовнішнього повітря вище 0 градусів Цельсія. Це технічні міркування, але існують неписані правила, що регулюють встановлення пам'ятників і надгробків після похорону.

Для прикладу римсько-католицька громада вважає, що пам'ятники не слід встановлювати раніше, ніж через місяць після похорону і не пізніше, ніж через рік після смерті померлого. Прийнято вважати, що пам'ятники ставлять в першу річницю смерті.

Розміщення надгробків - підсумки

Коли встановлюють надгробки після похорону? На що звертати увагу, коли мова йде про такі речі?

Якщо могила земляна і немає фундаменту, що перешкоджає ковзанню пам'ятника, надгробок слід встановити приблизно через 6 місяців після похорону. Перед замовленням пам'ятника слід подумати, чи буде ще хтось похований в могилі. Від цього залежить вид пам’ятника.