інтерактивна дошка

Ми звикли, що в кожному класі центральне місце займає дошка для сухого стирання. Донедавна було важко уявити, що сучасні технології можуть також підірвати багатовікове положення цієї звичайної дошки, пропонуючи натомість більш універсальні та багаті новими можливостями інструменти, такі як інтерактивні дошки https://tech-pro.com.ua/uk/catalog/interaktivnye-doski/. Цей пристрій являє собою великий проекційний екран, з якого зображення видно всім учням класу. Поверхня дошки чутлива до дотиків, завдяки чому людина, що стоїть біля пристрою, може керувати комп’ютером і запускати будь-які програми. Крім того, це дозволяє, як і у випадку з традиційними дошками, писати та малювати.

У випадку освітнього використання, дошка дозволяє вчителю, серед іншого:

  • записувати все, що відбувалося на поверхні дошки (малюнок із примітками) та надавати цей матеріал учням в електронному або паперовому вигляді;
  • відображення будь-якого фону, необхідного під час уроку (наприклад, систему координат) та написання на ньому;
  • запуск будь-якої освітньої програми, енциклопедії або мультимедійного словника, згадування вибраного веб-сайту;
  • попередню підготовку малюнків, схем, схем, змісту завдань тощо для потреб занять із учнями, що економить час уроку (вчителю не потрібно створювати їх під час уроку на дошці з крейди);
  • підготовку до дидактичних занять, що дозволяє використовувати час уроку продуктивніше;
  • демонструвати будь-яку ілюстрацію, фото, анімацію та фільми;
  • вибіркове розкриття інформації, що дає змогу зосередити увагу слухачів на контенті, який є актуальним на даний момент;
  • збагачення занять інтерактивними вправами.

Інтерактивні монітори

Сучасні інтерактивні дошки включають у себе цілі інтерактивні комплекти https://tech-pro.com.ua/uk/catalog/interaktivnye_komplekty/. Однак є ще одне унікальне рішення - це інтерактивні монітори.

SMART інтерактивний монітор - безліч функцій, додатків, справжній навчальний комбінат

Важливі технічні параметри

Перше, що видно - це якість відображуваного зображення. Монітори мають можливість представити зображення у дуже високій роздільній здатності 4K, тому враження унікальне. Крім того, ці пристрої не настільки чутливі до яскравості освітлення в класі, що було мінусом у випадку з дошками з проектором - необхідність затемнити кімнату.

Гроші - не найголовніше, але вони потрібні, і, на жаль, найчастіше їх не так багато, як хотілося б, і це змушує економити. Тому обирають більш економічні рішення. Інтерактивний монітор має тривалий термін служби матриці (для моніторів Smart Technologies це 50000 годин). Друга справа - набагато менша кількість енергії, яку він споживає для нормальної роботи, приблизно 200 - 300 Вт.

Спосіб роботи на моніторі

Поводження з інтерактивною дошкою та монітором не настільки різне, але головна перевага останнього полягає в тому, що людина, яка працює з ним, не кидає тіні на екран, як з інтерактивними дошками з проектором. Зображення схоже на екран телевізора.

Деякі дошки вимагають частого калібрування, щоб користувач міг точно вказувати на піктограми або писати на поверхні пристрою. Монітор, який використовує іншу технологію для відображення зображення, не вимагає процесу калібрування.