У мерії Львова пояснили, чому із запровадженням у міському транспорті е-квитка пільговики матимуть лише 60 безкоштовних поїздок на місяць. Львівські чиновники назвали це «психологічною межею». У цій статті - детально про свіжий розвиток подій навколо запровадження електронного квитка у громадському транспорті міста Львова.

Які умови е-квиток передбачає для пільговиків Львова

Раніше стало відомо, що  е-квиток у громадському транспорті Львова планують  запровадити із 13 січня. При цьому набудуть чинності нові тарифи на проїзд, пишуть Львівські новини Еспресо.Захід.

Згідно з планами міської влади Львова, власники пільгових електронних квитків на проїзд у маршрутках, трамваях та тролейбусах матимуть лише 60 безкоштовних поїздок на місяць.

«Психологічна межа», або чому саме 60 безкоштовних поїздок

Новопризначений директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило пояснив, чому пільговики матимуть саме 60 поїздок.

За його словами, така кількість безкоштовних поїздок – це психологічна межа, аби спонукати пільговиків зайвий раз не користувалася громадським транспортом.

«Цей розмір у 60 поїздок досить широкий, тому не бачу проблеми в цьому. Ним хочемо стимулювати пільговиків раціонально використовувати своє право на перевезення у громадському транспорті», – додав Олег Забарило.

60 поїздок – багато чи мало?

При цьому чиновник пояснює, що насправді пільговики використовують менше поїздок на місяць, аніж 60. Тому ця межа встановлена, щоб на «психологічному рівні демотивувати людей необгрунтовано користуватися громадським транспортом, якщо це їм реально не потрібно».

«Логіка така, що людина має можливість впродовж кожного дня (у будні та вихідні), двічі безоплатно скористатися громадським транспортом. Тобто 30 дів помножити на два і маємо 60 поїздок. Коли людина їздить лише впродовж робочих днів, то їй потрібно десь 42 поїздки впродовж місяця. Певні дослідження кажуть, що пільговики здійснюють лише близько 36 поїздок у місяць», – пояснив Олег Забарило.

Незабаром на сайті «Еспресо.Захід» буде опубліковано інтерв’ю з директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегом Забарило про його бачення розвитку громадського транспорту Львова. Чиновник спробує дати відповіді на найчастіші та на всі незручні запитання, які цікавлять громадськість.