РВТ - обов’язкові елементи гідравлічних системах. В залежності від конкретної сфери використання, вони мають різну конструкцію, кількість шарів металевого обплетення. Встановлення відповідних елементів на кінцях трубопроводу дозволяє підключити його до будь-якого гідравлічного обладнання.

Які плюси мають РВТ?

  1. Відрізняються відносно невеликою вагою, що суттєво спрощує їх монтаж, транспортування і зберігання.
  2. Гнучкість, стійкість до обривів забезпечується завдяки використанню в створені резини, металічної оплітки та текстильного каркасу.
  3. Рукави високого тиску можуть працювати в широкому температурному режимі від -40 до +125°С.
  4. Виготовляються з різним внутрішнім діаметром 5 – 51 мм, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для будь-якого типу гідравлічної системи.
  5. Витримують високий робочий тиск, який в залежності від кількості шарів металу може досягати до 5000 бар.
  6. Не деформуються при механічному впливі, падінні важких предметів та необережній поведінці в процесі експлуатації.
  7. Відрізняються стійкістю до шкідливого ультрафіолетового випромінювання.
  8. Виключена поява іржі навіть під постійним впливом вологи.
  9. Внутрішній щільний шар не пропускає масло, тому виключені втрати при його транспортуванні і подачі.
  10. РВТ відрізняються широкою сферою використання: будівництво, промисловість, важка техніка.

Завдяки міцності, гнучкості і захисним властивостям текстильного каркасу, металічної спіралі, резини вироби зберігають характеристики, цілісність на протязі тривалого експлуатаційного ресурсу. Вони не деформуються при згинах, тому підлягають зберіганню в зігненому вигляді у великих мотках. Головне, в не допустити прямої дії сонячного проміння. Зберігати в темному сухому приміщенні. Також витримують без пошкоджень короткотривале підвищення тиску чи температури вище допустимих граничних значень.

В виготовлені використовують резину, яка не деформується під впливом робочої речовини. Масло не роз’їдає стінки. При цьому гладка внутрішня поверхня забезпечує його безперешкодне проходження по магістралі. Виключена поява на стінках будь-яких нашарувань.

РВТ виготовляють на замовлення, що дозволяє підібрати оптимальний варіант залежно від особливостей конкретної гідравлічної системи, конкретні вимоги до з’єднань та робочих параметрів: температура і тиск.

Рдним з лідерів з постачання РВТ в Україні є компанія НАК (м.Львів)