Вирішуючи придбати принтер, перш за все, потрібно вибрати технологію друку. Найпопулярнішими на ринку є струменеві та лазерні принтери. Якщо ви вибрали останнє, вам також доведеться запастися відповідними витратними матеріалами. На сайті по посиланню для цього є все необхідне. У цьому випадку це буде картрідж для лазерного принтера, покупка якого вирішить кілька дилем:

  • перш за все, який тонер вибрати для вашого принтера - можливо, ви вперше робите це і задаєтесь питанням, як знайти відповідний для вашої моделі принтера;
  • по-друге, якщо ви вже переглянули пропозицію в магазині, то, напевно, помітили, що багато виробників пропонують заміну картріджу за привабливою ціною. Це ставить власників принтерів перед ще складнішою дилемою: краще вибрати сумісний тонер чи оригінал?

Який картрідж для лазерного принтера вибрати?

Лазерні тонери продаються у спеціальних картриджах. Тільки один виділений тип картриджа підходить для тієї чи іншої моделі лазерного принтера, який можна придбати тут. Кожен тонер має свою етикетку, і за його допомогою можна визначити, з якими принтерами його можна використовувати.

Існує кілька способів визначити, який тип потрібен для вашого принтера. Це можна перевірити в посібнику з експлуатації принтера (якщо він у вас є). Другий спосіб, за допомогою пошукової системи, наприклад Google, знайти веб-сайт виробника зі специфікацією принтера (наприклад, Brother DCP-1510). У специфікації, зазвичай у розділі витратні матеріали, ви знайдете позначення картріджу для вашого принтера (у цьому випадку для принтера Brother DCP-1510 це тонер з позначенням TN-1030). Знаючи позначення, просто введіть його в пошукову систему магазину, щоб отримати список продуктів, що пропонуються.

Лазерний тонер - найважливіші параметри

Позначення - основною особливістю кожного тонера є, звичайно, його позначення - на його основі можна визначити, до яких принтерів він підходить. Дуже часто картридж з тонером сумісний з кількома моделями принтерів.

Кольорові - для кольорових принтерів етикетка тонера також супроводжуватиметься назвою кольору - наприклад: жовтий, блакитний, пурпурний. Іноді всі необхідні кольори пропонуються в наборах - зазвичай за нижчою ціною, ніж окремо.

Витрата - як стандарт прийнято визначати кількість друкованих сторінок з 5% покриттям сторінки формату А4 (документ з текстом). Наприклад, 1000 сторінок, 1500, 2200 і навіть 10000 сторінок або більше для високопродуктивних офісних принтерів. Витрата тонера тісно пов'язана з розміром принтера та розміром картриджа. Якщо у вас невеликий домашній лазерний принтер, картридж буде мати низьку ємність / вихід, наприклад, від 1000 до 1500 сторінок. Немає картриджів однакового розміру та позначення, але різної продуктивності. А на сайті ua.averoprint.com/catalog/toner-dlya-kopiyuvalnikh-aparativ/ ви можете придбати тонер для копіювальних апаратів.

Ціна - знаючи ефективність використання тонера та ціну картриджа, дуже легко розрахувати ефективність лазерного принтера - вартість друку однієї сторінки. Однак ці знання є корисними навіть перед вибором і придбанням принтера, а набагато менше під час придбання додаткового картріджу. Тому при виборі принтера, на якому ви збираєтесь багато друкувати, найкраще почати з аналізу ціни та ефективності. Інша річ - нижча ціна заміни або відновлених тонерів у порівнянні з оригінальним.