Деякі сучасні косметичні засоби можуть містити продукти нафтової промисловості — потенційно шкідливі інгредієнти для здоров’я та краси. Найкращий спосіб уникнути цих речовин — уважно читати етикетки та вибирати засоби, котрі не містять цих інгредієнтів. Використання органічних та натуральних косметичних засобів допоможе обмежити вплив небезпечних речовин на шкіру. Купити якісну натуральну косметику для обличчя варто для того, аби вберегти шкіру від лишнього стресу та негативного впливу хімічних інгредієнтів, надати їй необхідне живлення та зволоження корисними природними складниками.

Деякі з нафтохімічних речовин, які використовуються в продуктах для здоров’я та краси, включають бензол, ізопропіловий спирт, етанол та пропіленгліколь. Ці хімічні речовини можуть викликати подразнення шкіри, алергічні реакції, а пропіленгліколь, зокрема, може викликати контактний дерматит.

Етанол зазвичай використовується для розведення рідин або як розчинник жиру в лосьйонах і маслах. Ця нафтохімічна речовина дозволяє рідинам легше протікати, але коли вона використовується в поєднанні з нітратами, вони можуть бути канцерогенними.

Ізопропіловий спирт міститься в багатьох продуктах для фарбування волосся, в лосьйонах для тіла та парфумах, але він може шкодити здоров’ю, викликаючи головний біль і нудоту. Він також негативно впливає на шкіру, пересушуючи її, що призводить до старіння шкіри.

Фталати використовуються в лаках для волосся, помаді та лаках для нігтів, щоб зробити їх довговічними та еластичними. Вони можуть не бути вказані на етикетках, оскільки вони можуть бути приховані під терміном "parfum". Ці хімічні речовини пов’язані зі зниженням фертильності.

Мінеральна олія міститься в таких продуктах, як олії для тіла та ванни, а також дитячих оліях. Проблема в тому, що її отримують із сирої нафти. Хоча спочатку мінеральна олія може зробити шкіру гладкою, вона насправді перешкоджає здатності шкіри дихати і затримує токсини. Це може посилити наявні проблеми зі шкірою, такі як екзема.

Лаурилсульфат натрію, також званий SLS, насправді є миючим засобом, який використовується як утворюючий агент і використовується в шампунях, гелях для душу, ванночках і зубних пастах. Це продукт, який може викликати подразнення очей, шкіри голови та всього тіла.

Для того, щоб уникнути цих потенційно небезпечних речовин у косметичних продуктах, варто уважно читати етикетки, вивчати склад засобів для краси, перш ніж придбати їх. Аби вибрати продукти, які не містять цих інгредієнтів, слід звернути увагу на органічні та натуральні косметичні засоби, особливо якщо вони мають сертифікат якості. Це допоможе обмежити вплив небезпечних речовин нафтохімічної промисловості на шкіру.