Коли ви подорожуєте та гуляємо Львовом, ви можете натрапити на один чудовий пивний ресторан на вул. Лесы Українки. Це паб "Добрий Друг". Ви напевно, замислювалисяся над тим, що таке паб і як перекласти це іноземне слово. На сайті https://www.goodfriend.net.ua/ ви можете ознацйомитись з цим чудовим місцем докладніше.

Паб (англійська "Pub", повна назва "Public house" в значенні місця зібрання людей) - установа, яка постачає та реалізує алкоголь, який можна вживати як всередині, так і поза його стінами. Спочатку це були пивоварні у Великобританії та Ірландії, однак поступово поширилися по всій Європі та у всьому світі.

Паби вважаються важливими соціокультурними місцями європейських міст, місцями зустрічей та розмов людей

Це та сфера життя, де відвідувачі не поділяються на нації та соціальні класи, де кожен знає обличчя один одного, де бармен стає приємним супутником та охоронцем таємниць інших людей. Щоб створити справді домашню атмосферу, численні бари, паби, обладнані відкритими камінами, в них висутупають запрошені музиканти, які розважають гостей живим співом.

Що стосується інтер’єру, то це зазвичай маленька кімната з кількома столами та стільцями, гордістю та основним інгредієнтом, якої є бар з високими келихами, бочками та пляшками елітних та не дуже алкогольних напоїв.

Стародавні традиції в приємній пабній атмосфері

Можна сказати, що цей теплий та привітний ресторан є домом для британського та ірландського життя. Для деяких людей паб стає другим домом, де вони регулярно проводять своє життя тричі на тиждень. Він призначений не тільки для пиття, хороших перекусів та страв, а й для спілкування з друзями, зустрічей - словом, для відпочинку. Людині, що ніколи не відвідувала такий ресторан, важко зрозуміти особливу атмосферу та затишок пабу.

У кожному пабі, як правило, є постійні клієнти, які приходять сюди з різних причин:

  • близькість до дому чи роботи;
  • кімната для некурців;
  • наявність компанії для спілкування чи гри в дартс;
  • улюблений вид вина чи пива.

Традиційний ресторан пропонує гостям напої, хоча також можна замовити закуски, спеціально зроблені з додаванням солі, щоб викликати спрагу у відвідувача.