Заморожена їжа назавжди потрапила на столи українців і набирає все більше прихильників. Люди визнають переваги заморожених напівфабрикатів, це природний метод консервування, що зберігає високу харчову цінність, зручне зберігання та зменшення харчових відходів. Внутрішній ринок зростає, і, як оголосили експерти, немає ознак того, що це зміниться. Ви можете на сайті Єрмоліно придбати чудові заморожені напівфабрикати пельменів, вареників, котлет, хінкалы та ін.

Чудовий час для заморожених продуктів

  • Ринок заморожених продуктів роками неухильно зростає. Заморожені напівфабрикати, овочі та фрукти присутні в меню майже 70 відсотків. домогосподарств.
  • Позитивну тенденцію не перервала пандемія: під час карантину (період від початку обмежень до середини травня минулого року) відбулося зростання продажів заморожених продуктів, тобто фруктів, овочів, а також готових страв, риби та м’яса.
  • На високому рівні не тільки попит на продукти з більш тривалим терміном зберігання, але і їх виробництво.

Українці помічають переваги заморожених продуктів

Збільшення категорії заморожених продуктів чітко свідчить про те, що люди все більше охоче обирають їх для приготування повсякденних страв і помічають їх переваги. За даними досліджень цілих 46,3 відсотка респондентів заявили, що вони обирають цей вид продуктів, оскільки заморожування є природним методом консервування продуктів.

Все більше споживачів, особливо під час пандемії, змінювали свої харчові звички та звертали увагу на те, щоб їжа була не тільки смачною, але й корисною та здоровою. У вищезгаданому дослідженні 41,3 відсотка респондентів зазначили, що цінують заморожені продукти за збереження їх поживної цінності та смаку протягом тривалого часу. На відміну від свіжих фруктів та овочів, їх у замороженому вигляді можна безпечно зберігати від 3 до 12 місяців. Ще одна найпопулярніша причина, чому люди цінують заморожену їжу, - це можливість уникати викидання їжі.

Харчові відходи, на жаль, все ще є великою проблемою не тільки в нашій країні, а й у всьому світі. Щосекунди у смітник кладуть 150 кг їжі, що становить майже 5 мільйонів тонн, які викидаються щорічно. Той факт, що суспільство помічає цю проблему і робить свідомі кроки для її мінімізації, є дуже позитивною ознакою для нашої планети. Заморожена їжа, яка з невідомих причин була прославлена ​​поганою репутацією, протягом кількох років завойовує все більше і більше прихильників.