Офіційна презентація міні-кросовера Hyundai Casper 2021 намічена на 15 вересня поточного року. Тоді ж розробники планують налагодити його масове виробництво.

Hyundai Casper 2021 стане найбільш компактним в історії марки

Згідно із заявою представників корейської компанії Hyundai, Casper 2021 стане найбільш компактним «паркетником» в історії марки. Також відомо, що виробник планує провести тестування і вивчити споживчий попит на Hyundai Casper 2021, спочатку запустивши його виключно на корейський ринок. Після того як аналітики проведуть всі необхідні дослідження, автомобіль будуть поставляти офіційним дилерам, які працюють на території багатьох розвинених країн. Як повідомляють авто новини, Hyundai Casper 2021 надійде і на індійський ринок.

Автомобіль буде побудований на платформі K1, яку виробник використовує для виробництва малолітражних машин початкового рівня. Розробники поки не розголошують параметрів компактного кросовера, проте відомо, що він буде мати схожі характеристики з Hyundai i10, довжина кузова якого варіюється в межах 3 600 мм, а ширина - 1 600 мм.

Двигун

У рух кросовер Hyundai Casper 2021 буде приводитися за допомогою 1,0-літрового бензинового «атмосферника» потужністю 76 к.с., який буде працювати в «парі» з 4-діапазонною автоматизованою трансмісією. Даний двигун може бути відомий власникам Kia Morning, який на території Росії продається під ім'ям Picanto.

Також не виключено, що автомобіль отримає 1,2-літровий бензиновий силовий агрегат потужністю 83 к.с. І 1,0-літровий двигун з турбонаддувом, потужність якого складе 120 к.с.

Екстер'єр

Розробники обіцяють, що кросовер Hyundai Casper 2021, який ховається під плівкою «камуфляжу» отримає оригінальний з естетичної точки зору кузов. Він отримає круглі фари головного світла, оточені світлодіодними кільцями. Зверху будуть розташовані світлодіодні ходові вогні, які також будуть мати функцію вказівки напряму повороту автомобіля.

На окрему увагу буде заслуговувати досить габаритна для такого компактного кросовера радіаторна решітка. На даху автомобіля будуть встановлені рейлінги, призначені для транспортування невеликих вантажів. Задні ліхтарі також будуть оснащені яскравими світлодіодами.

Технічні характеристики

Очікується, що кросовер вийде в декількох версіях. Преміальні отримають сучасну інформаційно-розважальну систему з великим сенсорним монітором, задню камеру, яка допомагає водієві в процесі паркування, можливість безключового доступу в салон.

Також в салоні Hyundai Casper буде встановлено кілька подушок безпеки, функції ABS і EBD, автоматичного утримання в заданій смузі руху.

Ціну компактного кросовера озвучать напередодні старту продажів, проте вона буде повністю залежати від комплектації.