відбійний молоток

Якщо вас чекають масштабні демонтажні роботи, без хорошого відбійного молотка не обійтися. Роботи по ремонту і реконструкції будівельних споруд неможливо уявити без гарного відбійного молотка. Існують:

  • електричні;
  • пневматичні;
  • бензинові;
  • з плавним пуском і без нього.

Який відбійний молоток вибрати для дому та будівництва?

Тип живлення відбійних молотків

Відбійні молотки можуть бути електричними, пневматичними і бензиновими. Кожен тип має свої переваги і недоліки, які суттєво можуть вплинути на вибір відповідної моделі. А придбати відбійний молоток ви можете за посиланням.

З огляду на простоту в підключенні і надійність роботи, електричні моделі є найбільш популярними і складають близько 80% всіх відбійних молотків, що продаються в Україні. На відміну від пневматичних, їм не потрібен компресор, і вони можуть працювати хоч цілий день (при наявності електрики). Але радіус дії електричних пристроїв сильно обмежений шнуром живлення (точніше, подовжувачем). Також в процесі ними не можна працювати в сирих приміщеннях і на вулиці при високій вологості. Якщо ж вам потрібно працювати по «сухому», тоді сміливо беріть електричний відбійник.

Для пневматичного молотка потрібно продуктивний компресор, який буде створювати необхідний тиск. Якщо перевести на гроші, то пневматичний відбійник разом з компресором коштує дорожче електричної моделі. Зате у пневматики є перевага в малій вазі при тій же силі удару. Тому купити пневматичний відбійний молоток варто в тому випадку, коли «руйнівні» роботи будуть виконуватися переважно на одному місці, наприклад, для виготовлення пам'ятників і стел.

Головною ж перевагою бензинових моделей є висока потужність і можливість працювати де завгодно, в будь-яких завгодно умовах (навіть в сильний дощ). Якщо до будівельного об'єкту не підведено електроживлення, бензинова модель - те, що потрібно. Однак бензинові відбійники більш гучні, ніж інші і викидають вихлопні гази.

Які відбійні молотки краще? Якщо до будинку або гаражу підведена електрика, - однозначно електричні. В іншому випадку можна взяти бензиновий агрегат. А ось пневматику варто брати, якщо плануєте постійно працювати на одному місці імаєте в своєму розпорядженні компресор.