Коли потрібно в будь-який момент обігріти сільську будову з мінімальними фінансовими витратами, краще вибирати сучасні електричні котли, що відрізняються своєю високою тепловою потужністю, надійністю і розумною ціною. Але електрокотли зустрічаються на ринку як однофазні, так і трифазні. Головне для домашнього господарства – підібрати оптимальний варіант. А купити електрокотел тенко можна на вигідних умовах.

Однофазний

Якщо споруда відрізняється відносною малою площею (до 90 м кв.), то краще вибирати однофазний елктрокотел, у якого потужність опалення не перевищує 9 кВт. Цінність даного котла полягає в швидкому старті – досить мати поруч електричну розетку на 220 В, як котельне обладнання миттєво запускається і починає генерувати тепло. При цьому навантаження на електричну проводку, навіть якщо вона виявиться зібраною з алюмінієвих проводів, виявиться мінімальною – електрокотел для опалення просто не буде перегріватися і передчасно виходити з ладу.

Трифазний

Якщо будинок має куди більшу опалювальну площу, розумно купувати більш потужну трифазну версію електричного котла. В останньому випадку доведеться підтягувати ще третій провід з траверси повітряним шляхом за допомогою дроту АС (алюміній і сталь). Або застосовувати більш дорогий кабель з мідною жилою. Але в будь-якому випадку додаткові витрати з легкістю окупаються, оскільки електрокотел завжди буде стабільно працювати при наявності проводів і напруги. В останньому випадку ще потрібно встановити додаткові автомати відключення і можна буде вважати, що безпека житла виявиться гарантованою справою на випадок короткого замикання. Якщо врахувати вигідні умови розстрочки, то покупка трифазної моделі не обтяжить бюджет.

Переваги

Електрокотли, на відміну від конвекторних обігрівальних систем, жодним чином не сушать навколишнє повітря, оскільки вони спочатку нагрівають воду до високих температур і далі вона віддає набране тепло стандартним радіаторам опалення – сталевим, мідним або алюмінієвим, які відрізняються теплопровідністю і малою внутрішньою ємністю. Котлу доведеться гріти менше теплоносія і за рахунок економного споживання енергії він швидко себе окупить. Перш ніж купити електокотел, слід все ретельно продумати.

І це дійсно так, оскільки можна опалювати будинок у вкрай економному режимі, тобто включати його на повну потужність вночі, коли енергія коштує на порядок дешевше. Досить придбати додатковий двотарифний електронний лічильник, як проблема дорогого опалення автоматично вирішується.