священник, избилиНадзвичайна подія сталася у селі Стрілкові — тут побили пароха місцевої греко-католицької церкви, 35-річного отця Зоряна (Березу), який служить на парафії лише місяць. Про це пише Високий Замок

Після прямого удару в обличчя священик з переломом виличної кістки, струсом мозку, гематомами на обличчі та іншими ушкодженнями опинився у лікарні.

У Стрілкові, готуючись до храмово­го празника Успіння Пресвятої Богородиці працівники однієї зі стрийських комунальних фірм ремонтували дорогу. Хоча у сільраді не мали жодних зауважень до якості, робота шляховиків (серед них було кілька місцевих жителів старшого віку) чимось не сподобалася компанії з трьох осіб, які були п’яними — Любомиру Гладію, братам Роману та Василю Мазурам (останні недавно повернулися із закордонних заробітків).

Вони почали чіплятися до шляховиків, всіляко ображали їх. А потім повалили на землю і почали бити. Присутні мовчки спостерігали за цим жахливим дійством…

У той момент неподалік проїжджав отець Зорян — квапився на вечірню службу. Побачив знущання над людьми і кинувся туди. Вибіг з машини, відтягував нападників від їхніх жертв, спам’ятовував розбійників, благав припинити наругу. Хтось зупинив одного з нападників, а той вирвався і кулаком ударив душпастиря.

Дізнавшись про подію у Стрілкові, Єпарх Стрийський, преосвященний владика Тарас (Сеньків) через Facebook звернувся до свідків побоїща у Стрілкові надати всю інформацію у поліцію. І закликав молитися за здоров’я отця Зоряна.

Нападників (до речі, всі вони ходять до тієї церкви, настоятелем якої є о. Зорян) затримали. Але у середу їх бачили у тій же… лікарні, де лежить побитий ними священик. Разом зі своїми батьками приходили у палату до отця Зоряна просити пробачення. Коли кореспондент "ВЗ" запитав у священика, чи вимагатиме покарання нападників, той відповів:

"Для мене важливо, щоб людина усвідомила свій вчинок і поправила своє життя. Бог дав нам голову, руки-ноги для добрих речей".

Як повідомила старший інспектор сектору моніторингу Стрийського відділу поліції Ольга Марцинюк, за фактом події, що трапилася 27 серпня в одному із сіл на Стрийщині, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК Укра­їни. Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють усі обставини події. Свідків та очевидців просять зголоситися у Стрийський відділ поліції та повідомити інформацію, яка допоможе у розслідуванні.


ЧП произошло в селе Стрелкове - здесь избили священника местной греко-католической церкви, 35-летнего отца Зоряна (Береза), который служит в приходе всего месяц. Об этом пишет Высокий Замок

После прямого удара в лицо священник с переломом скуловой кости, сотрясением мозга, гематомами на лице и другими повреждениями оказался в больнице.

В Стрелкове, готовясь к храмового праздника Успения Пресвятой Богородицы работники одной из стрыйских коммунальных фирм ремонтировали дорогу. Хотя в сельсовете не имели никаких замечаний к качеству, работа дорожников (среди них было несколько местных жителей старшего возраста) чем-то не понравилась компании из трех человек, которые были пьяными - Любомира Гладию, братьям Роману и Василий Мазур (последние недавно вернулись из зарубежных заработков).

Они начали приставать к дорожников, всячески оскорбляли их. А потом повалили на землю и начали бить. Присутствующие молча наблюдали за этим ужасным действом ...

В тот момент неподалеку проезжал отец Зорян - торопился на вечернюю службу. Увидел издевательство над людьми и бросился туда. Выбежал из машины, оттягивал нападающих от их жертв, спамьятовував разбойников, умолял прекратить надругательство. Кто-то остановил одного из нападавших, а тот вырвался и кулаком ударил пастыря.

Узнав о происшествии в Стрелкове, Администратор Стрыйский, преосвященный владыка Тарас (Сеньков) через Facebook обратился к свидетелям побоища в Стрелкове предоставить всю информацию в полицию. И призвал молиться за здоровье отца Зоряна.

Нападающих (кстати, все они ходят в той церкви, настоятелем которой является о. Зорян) задержали. Но в среду их видели в той же ... больницы, где лежит избитый ими священник. Вместе со своими родителями приходили в палату к отцу Звездная просить прощения. Когда корреспондент "ВЗ" спросил у священника, или требовать наказания нападавших, тот ответил:

"Для меня важно, чтобы человек осознал свой поступок и поправила свою жизнь. Бог дал нам голову, руки-ноги для хороших вещей".

Как сообщила старший инспектор сектора мониторинга Стрыйского отдела полиции Ольга Марцинюк, по факту происшествия, случившегося 27 августа в одном из сел на Стрыйщине открыто уголовное производство по ч. 2 ст. 296 (хулиганство) УК Украины. Продолжается досудебное расследование, правоохранители устанавливают все обстоятельства происшествия. Свидетелей и очевидцев просят откликнуться в Стрыйский отдел полиции и сообщить информацию, которая поможет в расследовании.