Дитячий садок у селі Борщовичі – є прикладом високої якості робіт та забезпечення безбар’єрності. Про це інформують у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Разом із трьома об’єктами в інших областях, дитячий дошкільний заклад у Борщовичах визнаний найкращим садком, збудованим в межах Програми Президента України «Велике будівництво». Це звання об’єкт виборов серед сотні дитячих садків з усієї України.

«Приємно отримати високу відзнаку Міністерства серед сотень об’єктів країни. Та найголовніше, що дошкільнята села та району нарешті зможуть відвідувати комфортний освітній заклад, навчатись та проводити дозвілля в хороших умовах», - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Нагадаємо, що садок у селі Борщовичі, відкрили цього року в переддень свята Незалежності. Його розпочали будувати ще у 2017 році. Цьогоріч цей об’єкт був включений у Програму Великого будівництва.

Відтепер у садку зможуть навчатись кілька десятків малюків. У дошкільному закладі передбачено створення 4 груп на 75 дітей від 2 до 6 років. Загальна вартість будівництва складає понад 30 млн грн, з яких з державного бюджету залучено понад 24 млн грн, решта - кошти місцевого бюджету.

У закладі створено належні умови для всебічного розвитку дітей: затишні, естетично оформлені групи, сучасне предметно-розвивальне середовище, дидактичні матеріали, що дібрані згідно з вимогами Базового компонента дошкільної освіти України.

«Цей об’єкт, а також садки у с. Зимна Вода, смт. Великий Любінь Львівського району, у с. Чуква Самбірського району, с. Рудники Стрийського району вже завершені. Також завершені роботи у закладах загальної середньої освіти. Це школи у с. Викоти Самбірського району, м. Трускавець Дрогобицького району та с. Бортятин Яворівського району. Свої двері для учнів відкрили Дубаневицький заклад загальної освіти І-ІІ ступенів Львівського району та школа у селі Верхнє Синьовидне Стрийського району. Це також два довгобуди, які вдалось завершити завдяки фінансовому ресурсу в межах програми «Велике будівництво», - розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

Він додав, що загалом, завдяки реалізації освітніх об’єктів створили 958 додаткових місць для навчання, з них 453 учнівських та 505 місць для дошкільнят, покращили умови здобуття освіти для 1125 дітей, а також створили додаткових 142 робочих місця для педагогічного та технічного персоналу.

Нагадаємо, що Велике будівництво – це масштабний інфраструктурний проєкт, завдяки якому у короткі терміни по всій країні збудовані та реконструйовані сотні соціальних об’єктів та доріг. Він ініційований Президентом та реалізується Мінрегіоном у співпраці з місцевою владою. В цьому році було підготовлено до реконструкції близько 600 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень.