Сосновка, Червоноград, ОТГДепутати Соснівської міської ради вважають, що від'єднання призведе до колапсу. Про це повідомила на вівторковій нараді керівників Ірина Харчук, міський голова Соснівки, інформує nadbugom.in.ua

"Проаналізувавши постанову Верховної Ради України про від'єднання Соснівки від Червонограда, зваживши всі "за" і "проти", як депутати Соснівської міської ради, так і частина наших мешканців дійшли висновку, що це від'єднання призведе до фінансового, економічного, комунального колапсу", - зазначила міський голова Соснівки.

Будучи на нарадах в Сокальській райдержадміністрації, Львівській облдержадміністрації, адміністрація міста зрозуміла, що фінансування, яке належало би дати Соснівці на освіту, культуру, соціальну сферу Сокаль забезпечити не зможе.

2 серпня в Соснівці відбулася сесія міської ради. На ній розглянуто звернення майже 2 тисяч мешканців, в якому вони просять залишити Соснівку в адміністративному підпорядкуванні міста обласного значення Червоноград.

"Депутати Соснівської міської ради звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, голови Львівської облдержадміністрації застосувати всі важелі своїх повноважень, щоб скасувати постанову про від'єднання. Також скерована позовна заява до Верховного суду України про скасування постанови Верховної Ради України про від'єднання Соснівки від Червонограда", - повідомила Ірина Харчук.


Депутаты Сосновского городского совета считают, что отъединение приведет к коллапсу. Об этом сообщила на вторничном совещании руководителей Ирина Харчук, мэр Сосновки, информирует nadbugom.in.ua

"Проанализировав постановление Верховной Рады Украины об отделении Сосновки от Червонограда, взвесив все "за" и "против", как депутаты Сосновского городского совета, так и часть наших жителей пришли к выводу, что это отсоединение приведет к финансовому, экономическому, коммунальному коллапса", - отметила мэр Сосновки.

Будучи на совещаниях в Сокальской райгосадминистрации, Львовской облгосадминистрации, администрация города поняла, что финансирование, которое должно бы дать Сосновке на образование, культуру, социальную сферу Сокаль обеспечить не сможет.

2 августа в Сосновке состоялась сессия городского совета. На ней рассмотрено обращение почти 2 тысяч жителей, в котором они просят оставить Сосновку в административном подчинении города областного значения Червоноград.

"Депутаты Сосновского городского совета обратились к Президенту Украины, Верховной Раде Украины, Кабинету Министров Украины, председателю Львовской облгосадминистрации применить все рычаги своих полномочий, чтобы отменить постановление об отделении. Также направлено исковое заявление в Верховный суд Украины об отмене постановления Верховной Рады Украины об отсоединения Сосновки от Червонограда", - сообщила Ирина Харчук.