пешеходный переход, Тарас Кучма, ДрогобычНа вулиці Михайла Грушевського облаштували перший піднятий пішохід у Дрогобичі. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради. 

На вулиці Михайла Грушевського у Дрогобичі, навпроти коледжу нафти і газу було облаштовано перший піднятий пішохідний перехід.

Як зазначають у Департаменті міського господарства, піднятий перехід встановлено натомість лежачим поліцейським з метою зменшення швидкості автомобілів. Перевагою облаштування такого переходу є суттєве підвищення рівня безпеки пішоходів на капітально відремонтованій прямій дорозі. Таким чином переваги у русі матимуть пішоходи, а окрім того, у темну пору доби цей перехід добре проглядається на далекій відстані. Довговічність цього переходу у порівняні з нанесеною на асфальтне покриття спеціальною розміткою чи лежачим поліцейськими є набагато більшою, оскільки перехід вимощено бруківкою, а в його основу зроблено з бетонного шару.

"Досвід облаштування піднятих пішохідних переходів ми перейняли у Івано-Франківська. До слова, у потребі облаштування піднятих пішохідних переходів активну позицію займають представники громадських об’єднань, які спеціалізуються на сучасному розвитку інфраструктури. Окрім цього переходу, ми плануємо облаштувати ще низку таких переходів на вулицях міста, зокрема поблизу навчальних закладів та місць інтенсивного руху пішоходів", — прокоментував встановлення першого піднятого пішохідного переходу міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

705e5fec2ee89bcd5890343de962f793.md.jpg a6477a0bdd63a25482e0162b29b4e9dc.md.jpg


На улице Михаила Грушевского обустроили первый поднятый пешеход в Дрогобыче. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета. 

На улице Михаила Грушевского в Дрогобыче, напротив колледжа нефти и газа был оборудован первый поднятый пешеходный переход.

Как отмечают в Департаменте городского хозяйства, поднятый переход установлен взамен лежащих полицейских с целью уменьшения скорости автомобилей. Преимуществом устройства такого перехода является существенное повышение уровня безопасности пешеходов на капитально отремонтированной прямой дороге. Таким образом преимущества в движении будут кметь пешеходы, а кроме того, в темное время суток этот переход хорошо просматривается на далеком расстоянии. Долговечность этого перехода по сравнению с нанесенной на асфальтовое покрытие специальной разметкой или лежащим полицейским намного больше, поскольку переход вымощен брусчаткой, а его основа сделана из бетонного слоя.

"Опыт обустройства поднятых пешеходных переходов мы переняли у Ивано-Франковска. К слову, в необходимости обустройства поднятых пешеходных переходов активную позицию занимают представители общественных объединений, специализирующихся на современном развитии инфраструктуры. Кроме этого перехода, мы планируем обустроить еще ряд таких переходов на улицах города, в частности вблизи учебных заведений и мест интенсивного движения пешеходов", - прокомментировал установки первого поднятого пешеходного перехода мэр Дрогобыча Тарас Кучма.