Двоє немовлят віком 1,5 та 2 місяці опинились у реанімації через захворювання на кашлюк. Діти живуть у різних родинах та у різних районах Львова. Про це повідомила оловний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, пише ZAXID.NET.

Де підхопило інфекцію 1,5-місячне немовля, невідомо. У родині ніхто не хворів, але батьки часто гуляли з дитиною на дитячому майданчику.

У сім’ї, де живе двомісячний малюк, на кашлюк хворіла старша 3-річна дитина. Щеплення від кашлюка, за словами Тімко, вона також не мала.

Батьки не відразу зрозуміли, що у немовлят кашлюк, думали якась респіраторна інфекція, деякий час лікували дітей, але їм ставало дедалі гірше. Зараз немовлята у відділенні реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні. Стан важкий, але вони дихають самостійно. Медики роблять усе можливе, аби полегшити їхній стан.

За словами лікарів, підступність кашлюка у тому, що напади кашлю починаються не відразу, а десь з третього тижня хвороби, температура також не відразу підвищується, тому доволі складно відрізнити кашлюк від респіраторних захворювань.

Збудник кашлюка поширюється повітряно-крапельним шляхом, тому ймовірність зараження при контакті з хворим становить до 90% .

Нагадаємо, що наприкінці липня на Львівщині від кашлюка померла двомісячна дитина, яка підхопила інфекцію від старших дітей, які не були вакциновані від цієї недуги.


Двое младенцев в возрасте 1,5 и 2 месяцев оказались в реанимации из-за заболевания коклюшем. Дети живут в разных семьях и в разных районах Львова. Об этом сообщила главный эпидемиолог Львовской Наталия Тимко, пишет ZAXID.NET.

Где подхватил инфекцию 1,5-месячный младенец, неизвестно. В семье никто не болел, но родители часто гуляли с ребенком на детской площадке.

В семье, где живет двухмесячный малыш, коклюшем болела старшая 3-летняя сестра. Прививку от коклюша, по словам Тимко, ее не делали.

Родители не сразу поняли, что у младенцев коклюш, думали, что это респираторная инфекция, некоторое время лечили детей, но им становилось все хуже. Сейчас младенцы в отделении реанимации Львовской областной инфекционной больницы. Состояние - тяжелое, но они дышат самостоятельно. Медики делают все возможное, чтобы облегчить их состояние.

По словам врачей, коварство коклюша в том, что приступы кашля начинаются не сразу, а где-то с третьей недели болезни, температура также не сразу повышается, поэтому довольно сложно отличить коклюш от респираторных заболеваний.

Напомним, что в конце июля на Львовщине от коклюша умер двухмесячный ребенок, который подхватил инфекцию от старших не вакцинированных детей.