Чотирьох мешканців Львова та Києва, підозрюваних в організації гри у покер з використанням віртуальної веб-платформи у мережі Інтернет, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з співробітниками  Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, четверо мешканців Львова та Києва віком 29, 31, 35 та 41 рік надавали громадянам послуги з організації та проведення азартних ігор, а саме – гри у покер з використанням віртуальної веб-платформи у мережі Інтернет. Гравці мали можливість дистанційно робити грошові ставки та отримувати грошові виграші.

Сьогодні, 28 жовтня, правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків у помешканнях та в автомобілях зловмисників, під час яких виявили та вилучили комп’ютери з інстальованим програмним забезпеченням, мобільні телефони, чорнові записи, банківські картки, а також готівкові кошти, виручені від незаконної діяльності. Також вилучений автомобіль «БМВ».

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Досудове розслідування триває.