Дрогобыч, обвал, домЛьвівгаз спростовує інформацію про те, що причиною обвалу будинку в Дрогобичі міг стати витік газу. 

Як повідомляє "Львівгаз", обвал пов'язаний з вибухом газу. Однак ніяких вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу. Станом на 8:40 виявлено двох загиблих осіб, з-під завалів врятовано 6 людей. Всього в медичні установи госпіталізовано 7 осіб, з них 4 дитини.

"Висловлюємо щирі співчуття всім постраждалим сім'ям. Фахівцями АТ" Львівгаз "відразу вночі було проведено обстеження підземних газопроводів, підвалів, під'їздів, контрольних трубок і всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку №100 / 1 по Грушевського в Дрогобичі, в якому стався обвал під'їзду № 2. загазованості не виявлено ", - повідомляють на підприємстві.

Подача природного газу в будинок припинено. Напередодні викликів на службу 104 витоків природного газу з цього будинку не надходило. Пошуково-рятувальні роботи тривають, ведеться слідство.

За даними прес-служби ДСНС України у Львівській області, станом на 14:00, проводиться укріплення даху над зруйнованою ділянкою будівлі, обстеження будівельних конструкцій та розбір завалу на безпечних ділянках.
Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно (позмінно), в ручному режимі із застосуванням засобів малої механізації та інженерної техніки (організовано роботу двох оперативних дільниць з обох боків завалу) і будуть здійснюватися до остаточного виявлення зниклих осіб.

В ході проведення пошуково-рятувальних робіт силами ДСНС з під завалів врятовано 7 осіб із них 5 дітей, яких госпіталізовано до медичних закладів з різними травмами. Під завалами виявлено тіла 2 загиблих.
Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 470 осіб та 75 одиниць техніки, з них від ДСНС 189 осіб, 3 кінологічних розрахунки та 29 одиниць техніки, у тому числі пошуково-рятувальний загін Мобільного рятувального центру швидкого реагування із спеціальним обладнанням.

Нагадуємо, що 28 серпня о 02:46 до рятувальників надійшло повідомлення, що в у м. Дрогобич на вул. Грушевського, 101, відбулось руйнування під’їзду з першого по четвертий поверх у чотириповерховому житловому будинку (причина встановлюється). Будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання.

Довідка SQ. Будинок побудований у 1960 році, 4-ох під’їзний, цегляний 4-ох поверховий житловий на 64 квартири. Розмір будинку 60х15 м, висотою 12 м.
 
Попередньо стався обвал 2-го під’їзду, в якому знаходились 15 квартир та перукарня: 7 квартир знищено (4-однокімнатні, 3-трьохкімнатні та приміщення перукарні), зазнали пошкоджено 8 квартир (3 – двохкімнатні, 5 – трьохкімнатних).


Львовгаз опровергает информацию о том, что причиной обвала дома в Дрогобыче могла стать утечка газа.

Как сообщает "Львовгаз", обвал связан со взрывом газа. Однако никаких взрывов не было, природный газ не мог быть причиной обвала. По состоянию на 8:40 обнаружены два погибших человека, из-под завалов спасены 6 человек. Всего в медицинские учреждения госпитализированы 7 человек, из них 4 ребенка.

"Выражаем искренние соболезнования всем пострадавшим семьям. Специалистами АО "Львовгаз" сразу ночью было проведено обследование подземных газопроводов, подвалов, подъездов, контрольных трубок и всех других подземных инженерных коммуникаций в радиусе 50 м на загазованность вокруг дома №100/1 по Грушевского в Дрогобыче, в котором произошел обвал подъезда № 2. Загазованности не выявлено", - сообщают на предприятии.

Подача природного газа в дом прекращена. Накануне вызовов на службу 104 утечек природного газа из этого дома не поступало. Поисково-спасательные работы продолжаются, ведется следствие.
По данным пресс-службы ГСЧС Украины во Львовской области, по состоянию на 14:00, проводится укрепление крыши над разрушенным участком здания, обследование строительных конструкций и разбор завала на безопасных участках.

Поисково-спасательные работы проводятся непрерывно (посменно), в ручном режиме с применением средств малой механизации и инженерной техники (организована работа двух оперативных участков с обеих сторон завала) и будут осуществляться до окончательного выявления пропавших.

В ходе проведения поисково-спасательных работ силами ГСЧС из-под завалов спасены 7 человек, из них 5 детей, которые госпитализированы в медицинские учреждения с различными травмами. Под завалами обнаружены тела 2 погибших.

Всего к ликвидации последствий чрезвычайной ситуации привлечено 470 человек и 75 единиц техники, из них от ГСЧС 189 человек, 3 кинологических расчета и 29 единиц техники, в том числе поисково-спасательный отряд Мобильного спасательного центра быстрого реагирования со специальным оборудованием.

Напоминаем, что 28 августа в 2:46 к спасателям поступило сообщение, что в в г. Дрогобыч на ул. Грушевского, 101, произошло разрушение подъезда с первого по четвертый этаж в четырехэтажном жилом доме (причина устанавливается). Дом полностью отключен от газо-, электро- и водоснабжения.

Справка SQ. Дом построен в 1960 году, 4-х подъездный, кирпичный 4-х этажный жилой на 64 квартиры. Размер дома 60х15 м, высотой 12 м.

Предварительно произошел обвал 2-го подъезда, в котором находились 15 квартир и парикмахерская 7 квартир уничтожено (4-однокомнатные, 3-трехкомнатные и помещения парикмахерской), потерпели повреждено 8 квартир (3 - двухкомнатные, 5 - трехкомнатных).