штраф, парковка, закон, эвакуаторУ зв'язку з вступом у дію Закону "Про реформування сфери паркування транспортних засобів" Львів готується штрафувати паркувальників авто по-новому. Про це розповів керівник управління безпеки міста Юрій Діль, інформує "Гаряча лінія міста".

За місяць, 27 вересня, вступає в дію резонансний Закон "Про реформування сфери паркування транспортних засобів". Виносити постанови за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів матимуть право не лише поліцейські, але й "інспектори з паркування". У Львові планується, що інспектори з паркування працюватимуть як посадові особи при управлінні безпеки міста.

За словами керівника управління безпеки міста Юрія Діля, планується, що кількість інспекторів з паркування у Львові сягне до 30. На початках працюватиме 10–15 чоловік. Вже є фаховий кандидат на посаду керівника відділу, невдовзі буде проводиться відбір кандидатів, після чого вони пройдуть навчання. Також заплановано обговорити з МВС, Мінюстом і Держприкордонслужбою питання отримання доступу до відповідних баз даних цих підрозділів.

В управлінні безпеки міста впевнені, що навіть, якщо евакуювати авто по-новому з першого дня не вдасться, то з випискою штрафів проблем не буде: невірно припаркований автомобіль фіксується на фото, далі інспектор залишає на авто повідомлення. Якщо водій сплачує штраф у перші ж дні, його розмір суттєво менший, якщо протерміновує — сума штрафу зростає. У випадку подальшої несплати не потрібно звертатись до суду — діє виконавча служба.

За словами Юрія Діля, місто планує закупити ще чотири нових евакуатори. Разом з наявними їх буде — вісім.


В связи с вступлением в действие Закона "О реформировании сферы парковки транспортных средств" Львов готовится штрафовать парковщиков авто по-новому. Об этом рассказал руководитель управления безопасности города Юрий Диль, информирует "Горячая линия города".

Через месяц, 27 сентября, вступает в действие резонансный Закон "О реформировании сферы парковки транспортных средств". Выносить постановления за нарушение правил остановки, стоянки и парковки транспортных средств имеют право не только полицейские, но и "инспекторы по парковке". Во Львове планируется, что инспекторы по парковке будут работать как должностные лица при управлении безопасности города.

По словам руководителя управления безопасности города Юрия Диля, планируется, что количество инспекторов по парковке во Львове достигнет 30. В начале будут работать 10-15 человек. Уже есть профессиональный кандидат на должность руководителя отдела, вскоре будет проводится отбор кандидатов, после чего они пройдут обучение. Также планируется обсудить с МВД, Минюстом и Госпогранслужбой вопрос доступа к соответствующим базам данных этих подразделений.

В управлении безопасности города уверены, что даже если эвакуировать авто по-новому с первого дня не удастся, то с выпиской штрафов проблем не будет: неверно припаркованный автомобиль фиксируется на фото, далее инспектор оставляет на авто сообщения. Если водитель платит штраф в первые дни, его размер существенно меньше, если задерживает - сумма штрафа возрастает. В случае дальнейшей неуплаты не нужно обращаться в суд - действует исполнительная служба.

По словам Юрия Диля, город планирует закупить еще четыре новых эвакуатора. Вместе с имеющимися их будет восемь.