башня, уникальная башняУ Львівській області відкрили унікальну вежу. У неділю, 27 серпня, на вершині гори Діл, що біля села Недільна Старосамбірського району, відкрили і освятили так звану "Вежу пам'яті" - унікальну дерев'яну дзвіницю, аналогів якої немає в Україні і за її межами. Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Місце для спорудження такого пам'ятника обрано не випадково. На горі Діл у роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА. В одному з боїв з німецьким військовим підрозділом загинули 43 повстанця.

"Вежу пам'яті" вінчає хрест, який на сьогодні є найвищим в Європі - він розташований на висоті 907 метрів над рівнем моря. Цей рекорд зафіксували в Книзі рекордів України.

Ідея будівництва Вежі належить уродженцю с. Недільна Ігорю Піхоцькому, а втілення задуму в життя стало можливим завдяки львівському архітектору Олесеві Дзиндрі, який розробив проект унікальної дерев'яної споруди.


Во Львовской области открыли уникальную башню. В воскресенье, 27 августа, на вершине горы Дил, что у села Воскресная Старосамборского района, открыли и освятили так называемую "Башню памяти" - уникальную деревянную колокольню, аналогов которой нет в Украине и за ее пределами. Об этом сообщили в пресс-службе Львовской облгосадминистрации.

Место для сооружения такого памятника выбрано не случайно. На горе Дил в годы Второй мировой войны действовала подстаршинская школа УПА. В одном из боев с немецким военным подразделением погибли 43 повстанца.

"Башню памяти" венчает крест, который на сегодня является самым высоким в Европе - он расположен на высоте 907 метров над уровнем моря. Этот рекорд зафиксировали в Книге рекордов Украины.

Идея строительства Башни принадлежит уроженцу с. Воскресная Игорю Пихоцкому, а воплощение замысла в жизнь стало возможным благодаря львовском архитектору Олесю Дзындре, который разработал проект уникальной деревянной постройки.