дезертир, Луганский аэропорт, суд, участник АТОУ Львові суд виніс вирок учаснику АТО, який брав участь у звільнені Слов'янська та обороні Луганського аеропорту та після загибелі товаришів покинув військову частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Старший солдат військової частини - польова пошта В3720 (м. Львів, вул. Стрийська, 88) був призваний за мобілізацією та в складі 80-ї бригади був направлений в зону проведення Антитерористичної операції. Брав участь у звільнені Слов'янська та обороні Луганського аеропорту, за що був нагороджений відзнакою Міністерства оборони України "За воїнську доблесть".

Як розповів в суді обвинувачений, під час обстрілу загинув його екіпаж в складі 10 чоловік, в тому числі і близький його товариш. Лише він залишився живий. Збирав рештки десантників та членів екіпажу збитого літака. Всі ці події змусили його 29 вересня 2014 року покинути полігон та звернутись за психологічною допомогою до фахівця. До теперішнього часу не прибув на службу внаслідок отриманої психологічної травми. Проживав за адресою с. Заліси Ратнівського району Волинської області. Щиро розкаявся у вчиненому, просив суворо не карати.

Враховуючи відсутність обставин, що обтяжують покарання, та те, що обвинувачений приймав участь у проведенні Антитерористичної операції, Франківський районний суд м. Львова вирішив, що виправлення обвинуваченого можливе без відбування покарання в місцях позбавлення волі. Тому, визнавши його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України із застосуванням ст. 69 КК України, призначив покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 8 500 грн.


Во Львове суд вынес приговор участнику АТО, который принимал участие в освобождении Славянска и обороне Луганского аэропорта, но после гибели товарищей покинул воинскую часть. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Старший солдат военной части - полевая почта В3720 (г. Львов, ул. Стрыйская, 88) был призван по мобилизации и в составе 80-й бригады был направлен в зону проведения антитеррористической операции. Участвовал в освобождении Славянска и обороне Луганского аэропорта, за что был награжден знаком отличия Министерства обороны Украины "За воинскую доблесть".

Как рассказал в суде обвиняемый, во время обстрела погиб его экипаж в составе 10 человек, в том числе и близкий его друг. Только он остался жив. Собирал остатки десантников и членов экипажа сбитого самолета. Все эти события заставили его 29 сентября 2014 года покинуть полигон и обратиться за психологической помощью к специалисту. До настоящего времени не прибыл на службу в результате полученной психологической травмы. Проживал по адресу с. Залесы Ратнивского района Волынской области. Чистосердечно раскаялся в содеянном, просил строго не наказывать.

Учитывая отсутствие обстоятельств, отягчающих наказание, и то, что обвиняемый принимал участие в проведении антитеррористической операции, Франковский районный суд Львова решил, что исправление обвиняемого возможно без отбывания наказания в местах лишения свободы. Поэтому, признав его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины с применением ст. 69 УК Украины, назначил наказание в виде штрафа в размере 500 необлагаемых минимумов доходов граждан, то есть 8500 грн.