гастролеры, воры, квартиры, Валерий СередаУ Львові діяла група квартирних крадіїв – "гастролерів" з країн СНД, які пограбували щонайменше п'ять квартир. Про це розповів керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа в інтерв'ю "Високому замку". 

За його словами, на Львівщині удвічі зросла кількість виданих підозр крадіям. Це означає, що ці справи скерують до суду і зловмисники будуть притягнуті до відповідальності. Проте законодавство досить лояльне до таких злодіїв.

"У нас є люди, щодо яких відкрито по п’ять-шість кримінальних проваджень. Ми їх ловили, затримували. Суд їх не арештовує, бо це вважається неважким злочином. І коли в суді розглядається питання щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності, це в основному штрафи або умовний термін. Максимум вони перебувають у відділку за такий злочин три години. Тому потрібні зміни до закону. Безкарність породжує безвідповідальність", - зазначив керівник ГУ НП у Львівській області.

Він розповів, що професійні квартирні крадії виносять з квартири мінімум 10 тисяч доларів.

"Це відома група "гастролерів" з країн СНД, яку ми взяли. Суд відпустив їх під заставу у 30 тисяч грн. А нам відомо, що таких квартир вони пограбували щонайменше п’ять", - наголосив Валерій Середа.


Во Львове действовала группа квартирных воров - "гастролеров" из стран СНГ, которые ограбили не менее пяти квартир. Об этом рассказал руководитель Главного управления Национальной полиции во Львовской области Валерий Середа в интервью "Высокому замку". 

По его словам, на Львовщине вдвое увеличилось количество выданных подозрений ворам. Это означает, что эти дела направлены в суд и злоумышленники будут привлечены к ответственности. Однако законодательство достаточно лояльно к таким преступникам.

"У нас есть люди, в отношении которых открыто по пять-шесть уголовных производств. Мы их ловили, задерживали. Суд их не арестовывает, потому что это считается нетяжким преступлением. И когда в суде рассматривается вопрос о привлечении их к уголовной ответственности, это в основном штрафы или условный срок. Максимум они находятся в отделении за такое преступление три часа. Поэтому нужны изменения в закон. Безнаказанность порождает безответственность", - отметил руководитель ГУ НП во Львовской области.

Он рассказал, что профессиональные квартирные воры выносят из квартиры минимум 10 000 долларов.

"Это известная группа "гастролеров" из стран СНГ, которую мы взяли. Суд отпустил их под залог в 30 000 грн., А нам известно, что таких квартир они ограбили не менее пяти", - подчеркнул Валерий Середа.