"Рясное", грунт, пробыЗа результатами моніторингових досліджень довкілля за 2017 рік ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ "України" виявив перевищення ГДК солей важких металів в грунті деяких районів Львівщини. Про це повідомляється на сайті центру. 

Згідно “Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища Львівської області на 2017 рік”, Державна установа “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України” протягом 2017 року провела моніторингові лабораторні дослідження об’єктів довкілля.

Так, у 2017 році досліджено 72 проби грунту на вміст солей важких металів. Зокрема:

в зоні впливу звалища ТПВ "Збиранка"– 14 проб, виявлені відхилення в 8 пробах;

в зоні впливу породного відвалу Червоноградської ЦЗФ (с. Сілець, с. Городище та с. Межиріччя Сокальського району) – 23 проби, відхилення виявлені  в 3 пробах;

в зоні впливу звалищ ТПВ міст області – 27 проб, з них відхилення виявлені по межі СЗЗ звалищ м. Стрия у  4 пробах та м. Самбора  у 2 пробах.

Крім того, проведені дослідження 6 проб грунту, відібраних в промзоні "Рясне" м. Львова, з яких у 2 пробах  виявлені перевищення ГДК солей важких металів, та 2 проби грунту, відібраних в зоні впливу тепличного господарства в с. Станків Стрийського району, забруднення грунту пестицидами не виявлені.

Також проведені дослідження 65 проб грунту, відібраних у житловій зоні населених пунктів (дитячі майданчики в паркових зонах), з яких забруднення паразитами виявлені у 2 пробах.


По результатам мониторинговых исследований окружающей среды за 2017 ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ" Украина "обнаружил превышение ПДК солей тяжелых металлов в почве некоторых районов Львовщины. Об этом сообщается на сайте центра. 

Согласно "Плану мониторинговых исследований объектов окружающей среды Львовской области на 2017 год", Государственное учреждение "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины" в течение 2017 года провело мониторинговые лабораторные исследования объектов окружающей среды.

Так, в 2017 году исследовано 72 пробы почвы на содержание солей тяжелых металлов. В частности:

в зоне влияния свалки ТБО "Збиранка" - 14 проб, выявлены отклонения в 8 пробах;

в зоне влияния породного отвала Червоноградской ЦОФ (с. Селец, с. Городище и с. Междуречье Сокальского района) - 23 пробы, отклонения выявлены в 3 пробах;

в зоне влияния свалок ТБО городов области - 27 проб, из них отклонения обнаружены по границе СЗЗ свалок г. Стрыя в 4 пробах и г. Самбора в 2 пробах.

Кроме того, проведены исследования 6 проб почвы, отобранных в промзоне "Рясное" г. Львов, из которых в 2 пробах обнаружены превышения ПДК солей тяжелых метал лов, и 2 пробы почвы, отобранных в зоне влияния тепличного хозяйства в с. Станков Стрыйского района, загрязнение почвы пестицидами не обнаружены.

Также проведены исследования 65 проб почвы, отобранных в жилой зоне населенных пунктов (детские площадки в парковых зонах), из которых загрязнения паразитами обнаружены в 2 пробах.