акция, первоцветДепартамент містобудування Львівської міської ради спільно з львівським міським дитячим еколого-натуралістичним центром та громадською організацією "Еко Zахист" 1 березня 2018 року проводитиме акцію “Збережемо первоцвіти!”. Про це повідомляється на сторінці Департаменту у Facebook.

Акція розпочнеться об 11:00 на площі Ринок, 1 поблизу будівлі Ратуші. Далі учасники розійдуться центральною частиною міста. Метою акції є привітання мешканців з початком весни та нагадування про необхідність збереження довкілля, виховання особистої відповідальності за раціональне використання рослинних ресурсів.

Під час проведення акції громадські активісти разом із вихованцями львівського еколого-натуралістичного центру вітатимуть мешканців з початком весни, роздаючи паперові квіти з агітаційними листівками із закликами не зривати та не продавати первоцвіти. Квіти зроблені власноруч вихованцями львівського еколого-натуралістичного центру як символ та нагадування про те, що у разі незбереження первоцвітів з часом ми можемо їх не побачити.

Департамент містобудування Львівської міської ради наголошує, що не купуючи первоцвіти ми можемо примусити систему торгівлі первоцвітами зупинитись, відтак звести до мінімуму мотивацію зривати в природі квіти. Також, з метою збереження рідкісних видів рослин, що перебувають під загрозою зникнення, департамент містобудування Львівської міської ради скерував листи до ЛКП "Муніципальна дружина" та районних відділів поліції м. Львова ГУ Національної поліції у Львівській області щодо посилення контролю за недопущенням виникнення торгівлі первоцвітами на території м. Львова.


Департамент градостроения Львовского городского совета совместно с львовским городским детским эколого-натуралистическим центром и общественной организацией "Эко Zахист" 1 марта 2018 года будет проводить акцию "Сохраним первоцветы!". Об этом сообщается на странице Департамента в Facebook.

Акция начнется в 11:00 на площади Рынок, 1 у здания Ратуши. Далее участники разойдутся по центральной части города. Целью акции является поздравление жителей с началом весны и напоминание о необходимости сохранения окружающей среды, воспитания личной ответственности за рациональное использование растительных ресурсов.

Во время проведения акции общественные активисты вместе с воспитанниками львовского эколого-натуралистического центра будут приветствовать жителей с началом весны, раздавая бумажные цветы с агитационными листовками с призывами не срывать и не продавать первоцветы. Цветы сделаны собственноручно воспитанниками львовского эколого-натуралистического центра как символ и напоминание о том, что в случае несохранения первоцветов со временем мы можем их не увидеть.

Департамент градостроения Львовского городского совета отмечает, что не покупая первоцветы мы можем заставить систему торговли первоцветами остановиться, поэтому можем свести к минимуму мотивацию срывать в природе цветы. Также, с целью сохранения редких видов растений, находящихся под угрозой исчезновения, департамент градостроительства Львовского городского совета направил письма ЛКП "Муниципальная дружина" и в районные отделы полиции г. Львова ГУ Национальной полиции во Львовской области по усилению контроля за недопущением возникновения торговли первоцветами на территории г. Львов.