Перші такі навчання з домедичної допомоги провели для працівників Львівської міської ради. Надалі вони стануть системними та будуть доступними для всіх охочих, адже надання домедичної допомоги є важливою складовою програми підготовки Львівської громади до національного спротиву.

«Коли ворог стоїть на нашому кордоні, ми не повинні панікувати, а повинні вчитись, здобувати навики. Ми повинні бути впевненими в собі та вміти захищати свій рідний дім, давати відсіч.

Ми сьогодні проводимо перший тренінг домедичної допомоги для невеликої групи працівників міської ради. Наше завдання – з наступного тижня у всіх районах міста почати проводити схожі тренінги. У Львові є близько 50 тренерів, які можуть проводити такі навчання в районних адміністраціях, в медіатеках, у школах. Особливий акцент ми будемо робити на навчанні старшокласників. Це має стати системною роботою, щоб кожен львів’янин вмів надати домедичну допомогу», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Тренінг, який на 80% складається із практики, проводять спеціалісти Мальтійської служби допомоги.

«Дуже важливо, що питання домедичної допомоги зараз є на порядну денному. Зараз українці переживають певну тривогу і невпевненість, тому знання першої допомоги дають певне заспокоєння, що ми зможемо допомогти собі і своїм близьким. Ця інформаційна безпека знімає стресовий стан, а це зараз вкрай важливо», – наголосила Олена Голишева, представниця Мальтійської служби допомоги.

Нагадаємо, цього тижня у Львові стартував військовий вишкіл для працівників стратегічних підприємств. Навчання провели ветерани російсько-української війни разом з учасниками одного із львівських стрілецьких клубів.