Марьяна Батюк, уволили, учитель, ГитлерУчора у вчительки історії школи №100 Мар'яни Батюк був останній робочий день в школі – в мерії пояснили, чому вдалися до таких крайніх заходів, інформує прес-служба Львівської міської ради.

В управлінні освіти Львівської міської ради повідомили про те, що Мар’яна Батюк, заступник директора та вчитель історії в школі № 100, отримала наказ про звільнення від директора школи № 100 через публікації на своїй сторінці у соціальній мережі.

Нагадаємо, 20 квітня у соцмережі з’явилася інформація про те, що Мар’яна Батюк розмістила інформацію-привітання з днем народження Адольфа Гітлера. У міському управління освіти спробували перевірити цей факт.

"Коли ми зателефонували після публікації у ЗМІ до керівника школи, керівник школи сказав, що розмовляв з нею. Мар’яна Батюк тоді сказала, що вона не подумала. Це були її слова. Коли ж ми приїхали до школи, аби поспілкуватися із вчителем, то вчителя на робочому місці не було, але було пояснення на ім’я директора школи. І вже в цьому поясненні було повністю заперечено те, що стверджувалося зранку. Пані Батюк написала у своєму поясненні про те, що інформація є неправдивою. В п'ятницю ми створили комісію від управління освіти, щоб перевірити факти, які були висвітлені у ЗМІ. Вчора ми Мар’яну Батюк особисто запросили до Міського центру інформаційних технологій, аби вона могла або підтвердити ту інформацію, або спростувати про те, що з її сторінки було поширення таких речей. Пані Батюк не пришла. Отримати архів з її акаунту у мережі Facebook можна тільки за згодою людини і тільки у її присутності. Сьогодні було запропоновано у присутності працівника управління ІТ, щоб вона зайшла у свою сторінку і показала, ті дописи, які вона робила. На що Мар’яна Батюк також відмовилася", - розповіла Зоряна Довганик, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Тому управління освіти, не маючи інших фактів, видало наказ, де рекомендувало директору школи звільнити пані Батюк за вчинення аморального вчинку, який несумісний із продовженням роботи на посаді вчителя і заступника керівника школи.

 


Вчера у учительницы истории школы №100 Марьяны Батюк был последний рабочий день в школе - в мэрии объяснили, почему прибегли к таким крайним мерам, сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В управлении образования Львовского городского совета сообщили о том, что Марьяна Батюк, заместитель директора и учитель истории в школе № 100, получила приказ об увольнении от директора школы № 100 из-за публикации на своей странице в социальной сети.

Напомним, 20 апреля в соцсети появилась информация о том, что Марьяна Батюк разместила поздравление с днем ​​рождения Адольфа Гитлера. В городском управления образования попытались проверить этот факт.

"Когда мы позвонили после публикации в СМИ к руководителю школы, руководитель школы сказал, что разговаривал с ней. Марьяна Батюк тогда сказала, что она не подумала. Это были ее слова. Когда мы приехали в школу, чтобы пообщаться с учителем, то учителя на рабочем месте не было, но было объяснение на имя директора школы. И уже в этом объяснении было полностью опровергнуто то, что утверждалось утром. Госпожа Батюк написала в своем объяснении о том, что информация является неправдивой. В пятницу мы создали комиссию от управления образования, чтобы проверить факты, которые были освещены в СМИ. Вчера мы Марьяну Батюк лично пригласили в Городской центр информационных технологий, чтобы она могла или подтвердить ту информацию, либо опровергнуть о том, что с ее страницы было распространение таких вещей. Госпожа Батюк не пришла. Получить архив с ее аккаунта в сети Facebook можно только с согласия человека и только в ее присутствии. Сегодня было предложено в присутствии работника управления ИТ, чтобы она зашла на свою страницу и показала те сообщения, которые она делала. На что Марьяна Батюк также отказалась", - рассказала Зоряна Довганик, начальник управления образования Львовского городского совета.

Поэтому управление образования, не имея других фактов, издало приказ, где рекомендовало директору освободить госпожу Батюк за совершение аморального поступка, который несовместим с продолжением работы в должности учителя и заместителя руководителя школы.