Сосновка, полиция, проверка, акция, разгонВідучора в ГУНП у Львівській області працює спеціальна столична комісія зі штабу Нацполіції. Вивчають обставини спроби розгону протестувальників у Соснівці 21 вересня 2019 року. Про це написала журналіст НТН Вікторія Балицька на своїй сторінці у Facebook

Приїхали, наче, у відповідь на звернення облради, голови ОДА і громадських організацій. По ідеї, мав би бути навіть виїзд в Соснівку, зазначила Вікторія Балицька.

"Чи це формальна імітація реакції чи справді хочуть розібратися - можемо лише припускати. Я схиляюся до того, що це формально. Ну, але є реакція, і це тест, з якого ми побачимо: чи готовий новий очільник Нацполіці І. Клименко чесно і прямо реагувати на виклики суспільства, чи по старінкє прикривати "своїх".

Факти, яким має бути надана правова оцінка:

  1. Підстави і пропорційність застосування сили.
  2. Чому не була задіяна поліція діалогу? Вона ж і створена для таких ситуацій.
  3. Чому у спецпризначенців були підняті комірці, що приховувало номери на шоломах?
  4. На який законних підставах Василь Віконський за усною вказівкою народного депутата Yuriy Kamelchuk відпустив затриманих з поліцейського спецтранспорту. Чи це не перевищення повноважень?
  5. Що в руках у спецпризначенця? Вогнепальна зброя чи травмат?

Чекатимемо на оприлюдення результатів", - написала вона.

67a8365148604af2a91bab4720470348.md.jpg 34eeed9f8b54c375e8169d8d760f7b76.md.jpg cce29ef56afb2880dbda737d97a11425.md.jpg 9bc118fcc6fc5514c9c438161095f276.md.jpg


Со вчерашнего дня в ГУНП во Львовской области работает специальная столичная комиссия из штаба Нацполиции. Изучают обстоятельства попытки разгона протестующих в Сосновке 21 сентября 2019. Об этом написала журналист НТН Виктория Балицкая на своей странице в Facebook

Приехали, в ответ на обращение облсовета, председателя ОГА и общественных организаций. По идее, должен быть даже выезд в Сосновку, отметила Виктория Балицкая.

"Формальная ли это имитация реакции или действительно хотят разобраться - можем только предполагать. Я склоняюсь к тому, что это формально. Ну, однако есть реакция, и это тест, из которого мы увидим: готов новый глава Нацполици И. Клименко честно и прямо реагировать на вызовы общества или по старинке прикрывать "своих".

Факты, каким должен быть дана правовая оценка:

  1. Основания и пропорциональность применения силы.
  2. Почему не была задействована полиция диалога? Она же и создана для таких ситуаций.
  3. Почему у спецназовцев были подняты воротники, что скрывало номера на шлемах?
  4. На каких законных основаниях Василий Виконский по устному указанию народного депутата Yuriy Kamelchuk отпустил задержанных из полицейского спецтранспорта. Не превышение ли это полномочий?
  5. Что в руках у спецназовца? Огнестрельное оружие или травмат?

Будем ждать обнародования результатов", - написала она.