угроза схода селя, прогноз, 24 маяСиноптики попереджають про можливе місцеві та схилові стоки та утворення селей у зв’язку з сильними дощами 24 травня. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

24 травня знову грози та град. Вранці та вдень місцями сильні зливи, пориви західного вітру та шквали 17 - 22 м/с..

У зв'язку з очiкуваними сильними зливами 24 - 25 травня на рiчках басейнiв Сяну і Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках рiчок до 2 м над рiвнями 23 травня на 08:00. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву. При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селей.


Синоптики предупреждают о возможных местных и склонных стоках и образовании селей в связи с сильними ливнями 24 мая. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской облгосадминистрации.

24 мая снова грозы и град. Утром и днем ​​местами сильные ливни, порывы западного ветра и шквалы 17 - 22 м/с.

В связи с ожидаемыми сильными ливнями 24 - 25 мая на реках бассейнов Сяна и Днестра ожидается подъем уровней воды на 0,5 - 1,5 м, на отдельных участках рек до 2 м над уровнями 23 мая на 8:00. Местами возможен выход воды на заводь. При сильных ливнях возможно формирование значительного местного и склонного стока, в горах существует угроза образования селей.