У стінах Львівської мерії відбулася зустріч міського голови Андрія Садового з новопризначеними представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим та надзвичайним і повноважним послом України в Нідерландах Максимом Кононенком. Обговорили можливості для співпраці, зокрема в сферах безпеки та smart city, про економіку міста й інвестиції в медичну галузь, проєкти державно-приватного партнерства тощо.

«Ми у Львові вирішили відкрити 12 резиденцій, фактично – шкіл для інших міст – за різними сферами: архітектура, економіка, медицина тощо, також допомагаємо їм писати власні стратегії розвитку. У нас багато міжнародних партнерів, посольств, які допомагали в організації. Сподіваємось, ви також долучитесь, зокрема в сферах smart city та безпеки», – зазначив мер Львова.

Всеволод Ченцов – дипломат, представник України при Європейському Союзі з 25 серпня 2021 року. Досі був послом України в Нідерландах, представником України в Організації із заборони хімічної зброї, заступником представника України при Європейських співтовариствах, працював у посольствах України в Туреччині й Польщі, а також Міністерстві закордонних справ України.

Максим Кононенко – дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Нідерландах з 13 грудня 2021 року. Досі працював на посадах радника-посланника Посольства України у Франції, а також заступника директора департаменту ЄС і НАТО та департаменту міжнародного права в Міністерстві закордонних справ України.