​У Львівському медичному фаховому коледжі післядипломної освіти сьогодні запрацював симуляційно-тренінговий центр, в якому облаштували кабінет для тренінгів у сімейній медицині, педіатрії, кабінет акушерського догляду, медсестринського догляду, кабінет тренінгів медсестринських навичок, кабінет для навчання оптометристів, кабінет інформатики тощо.

Відкриття центру приурочили до Року медсестринства в Україні.

Кабінети оснащені необхідним сучасним медичним обладнанням, таким як дефібрилятори, респіратори, кардіографи, концентратори, тощо, а також технологічно вдосконаленими тренажерами пацієнтів різного віку.

«Хочу подякувати вам за важку працю. Дуже приємно знаходитися в колективі і бачити, як горять ваші очі. Як ви віддаєте себе повністю справі, яку любите. Віддаєте частинку свого серця людям, допомагаючи їм. Цей рік - рік медсестринства - припав на пандемію коронавірусу. Сьогодні ми як ніколи розуміємо, що багато років мало уваги приділяли медичним працівникам. Цей рік змусив кожного з нас по-іншому оцінити вашу працю, зрозуміти її значимість. Усе починається з медичних сестер. Саме ви приходите першими на допомогу, робите уколи, даєте таблетки. Саме на вас тримається медична система», - наголосив під час відкриття голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Загальна вартість симуляційно-тренінгового центру коледжу становить понад 5 мільйонів гривень. Зокрема, обласна цільова комплексна програма підтримки галузі охорони здоров’я – 500 тис. грн; бюджет розвитку області – 500 тис. грн; кошти обласного бюджету на реалізацію програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області 2020 р. – 448,5 тис. грн. Міжнародні проєкти – 97,5 тис. грн; спонсорська допомога – 425,9 тис. грн; власні кошти – 2 733,3 тис. грн.

«Велику увагу ми приділяємо як сестринському догляду так і наданню невідкладної медичної допомоги. Наша мета – поліпшення якості медичної освіти, як на додипломному, так і на післядипломному рівні, шляхом впровадження програми розвитку практичної освіти з використанням методу медичного моделювання в галузі медсестринства», - розповіла директор коледжу Леся Вовк.

Впровадження симуляційного навчання сприяє підвищенню якості медичної освіти, а також підвищенню безпеки та професіоналізму послуг.

«Жоден успіх у лікуванні пацієнтів не обходиться без медичної сестри. Це найкращий друг кожного лікаря. Ви є опорою і підтримкою для кожного медика. На ваші плечі лягає тягар турботи за кожного пацієнта, адже наскільки вчасно та фахово буде виконано призначення лікаря, настільки успішним буде лікування. Саме ви є символом турботи для кожного хворого. Можливість навчатись теоретично та практично дасть вам можливість розвиватись та вдосконалюватись як фахівцям", - звернувся до майбутніх медсестер директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Під час відкриття симуляційного центру за високий професіоналізм, сумлінну працю та з нагоди 35-річчя з часу заснування Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти Подяку голови облдержадміністраціїт оголосили колективу коледжу. Окрім того, Почесною грамотою облдержадміністрації нагородили шістьох фахівців галузі.