избил, наркоманЛьвів’янин, який підозрюється у побитті до смерті товариша, може опинитися за ґратами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом органів прокуратури області, працівники Залізничного відділу поліції повідомили про підозру 28-річному львів’янину у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України (тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Подія трапилась цьогоріч у червні в квартирі потерпілого у м. Львові. Встановлено, що зловмисник на ґрунті раптового конфлікту із 61-річним товаришем, наніс йому численні удари кулаками по голові та тілу. Ушкодження виявилися несумісними із життям, потерпілий помер у комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.

Зазначимо, що запобіжний захід підозрюваному не обирався, оскільки він перебуває на обліку у лікаря-нарколога та на даний час знаходиться на стаціонарному лікуванні у Львівському обласному державному клінічному наркологічному диспансері. Після закінчення лікування прокурором ініціюватиметься питання про обрання лиходію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На даний час у провадженні призначено судові експертизи, проводяться слідчі дії.

За вчинення вказаного злочину санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.


Львовянин, который подозревается в избиении до смерти товарища и состоит на учете у нарколога, может оказаться за решеткой. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

По процессуальным руководством органов прокуратуры области, работники Железнодорожного отдела полиции сообщили о подозрении 28-летнему львовянину в совершении преступления, предусмотренного ч.1 ст.121 УК Украины (тяжкое телесное повреждение, повлекшее смерть потерпевшего).

Инцидент произошел в этом году в июне в квартире потерпевшего в г. Львов. Установлено, что злоумышленник на почве внезапного конфликта с 61-летним товарищем, нанес ему множественные удары кулаками по голове и тилу. Повреждения оказались несовместимыми с жизнью, потерпевший скончался в коммунальной городской клинической больницы скорой медицинской помощи г. Львов.

Отметим, что мера пресечения подозреваемому не избиралась, поскольку он состоит на учете у врача-нарколога и в настоящее время находится на стационарном лечении в Львовском областном государственном клиническом наркологическом диспансере. После окончания лечения прокурором будет инициироваться вопрос об избрании злоумышленнику меры пресечения в виде содержания под стражей.

В настоящее время в производстве назначены судебные экспертизы, проводятся следственные действия.

За совершение указанного преступления санкция статьи предусматривает наказание в виде лишения свободы на срок от 7 до 10 лет.