урожай, картофель, ЛьвовщинаУрожай картоплі та соняшнику на Львівщині цьогоріч вищий, ніж торік. Про це повідомляє прес-служба Жовківської райдержадміністрації. 

Як зазначають в Головному управлінні статистики у Львівській області, валовий збір картоплі цього року на більш як піввідсотка більший, ніж минулоріч і становить майже 150 тис. тонн. Урожайність з кожного гектара становила 161,2 ц (на 1 серпня 2016 р. - 161 ц).

На 1 серпня в сільськогосподарських підприємствах (великих та середніх) та підприємствах, що здійснюють зберігання, переробку зернових культур було 0,9 тис. тонн насіння соняшнику (у 4,2 раза більше, ніж минулого року). Культури овочеві відкритого ґрунту зібрано з 20,0% посівної площі, а валовий збір на майже 14% вищий, порівняно з аналогічним періодом минулого року. З кожного гектара обмолоченої площі господарствами усіх категорій зібрано 48,2 ц культур зернових та зернобобових, що на 1,8 ц більше, ніж 1 серпня 2016 р.


Урожай картофеля и подсолнечника на Львовщине в этом году выше, чем в прошлом году. Об этом сообщает пресс-служба Жовковской райгосадминистрации. 

Как отмечают в Главном управлении статистики во Львовской области, валовой сбор картофеля в этом году более чем на полпроцента больше, чем в прошлом и составляет почти 150 тыс. тонн. Урожайность с каждого гектара составила 161,2 ц (на 1 августа 2016 г. - 161 ц).

На 1 августа в сельскохозяйственных предприятиях (больших и средних) и предприятиях, осуществляющих хранение, переработку зерновых культур было 0,9 тыс. тонн семян подсолнечника (в 4,2 раза больше, чем в прошлом году). Овощных культур с открытого грунта собрано с 20,0% посевной площади, а валовой сбор почти на 14% выше по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. С каждого гектара обмолоченной площади хозяйствами всех категорий собрано 48,2 ц культур зерновых и зернобобовых, что на 1,8 ц больше, чем 1 августа 2016 г.