На початку листопада Тараса Калиту затримали за вимагання однієї тисячі доларів хабара. Про це повідомляє ZAXID.NET

Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про звільнення Тараса Калиту з посади голови Радехівської РДА. Відповідний документ оприлюднили 22 листопада на сайті президента. У розпорядженні зазначено, що президент прийняв рішення звільнити Тараса Калиту згідно з поданою ним заявою.

Нагадаємо, на початку листопада 40-річного Тараса Калиту затримали за вимагання однієї тисячі доларів. Правоохоронці заявили, що він організував схему із систематичного вимагання хабарів від фізичних та юридичних осіб. Однак деталей схеми правоохоронці не розголошують. Невдовзі після затримання суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 140,9 тис. грн застави.

Рішення про звільнення очільника Радехівської РДА з займаної посади Петро Порошенко прийняв через 20 днів після його затримання.

Тарас Калита очолював Радехівську РДА з квітня 2016 року. До цього він працював головним спеціалістом сектору землеустрою та ринку земель відділу держземагенства у Радехівському районі та начальником відділу держгеокадастру у Радехівському районі.


В начале ноября Тараса Калиту задержали за вымогательство тысячи долларов взятки. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

Президент Украины Петр Порошенко подписал распоряжение об увольнении Тараса Калиты с должности председателя Радеховской РГА. Соответствующий документ обнародовали 22 ноября на сайте президента. В распоряжении указано, что президент принял решение уволить Тараса Калита согласно поданному им заявлению.

Напомним, в начале ноября 40-летнего Тараса Калиту задержали за вымогательство одной тысячи долларов. Правоохранители заявили, что он организовал схему по систематическому вымогательству взяток от физических и юридических лиц. Однако деталей схемы правоохранители не разглашают. Вскоре после задержания суд избрал чиновнику меру пресечения в виде содержания под стражей с альтернативой внесения 140,9 тыс. грн залога.

Решение об увольнении главы Радеховской РГА с занимаемой должности Петр Порошенко принял через 20 дней после его задержания.

Тарас Калита возглавлял Радеховскую РГА с апреля 2016 года. До этого он работал главным специалистом сектора землеустройства и рынка земель отдела Госземагентства в Радеховском районе и начальником отдела госгеокадастра в Радеховском районе.