Триває ремонт вул. Пекарської. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», зараз ремонтні роботи зосереджені на всьому відрізку — від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців. Від сьогодні і до п’ятниці на вулиці зрізають старі дерева. На їх місці, згідно з проектом, буде висаджено 57 нових дерев і 1995 кущів.

«Ремонт вул. Пекарської активно триває. Від сьогодні і до п’ятниці буде проводитися зрізка старих дерев. Ці роботи були передбачені проектом, і для їх проведення отримано усі необхідні дозволи.

На місці старих дерев буде висаджено 57 нових, з яких два види глоду і два види бука. А також буде висаджено 1995 різних кущів. Роботи з озеленення вулиці проведуть після завершення усіх будівельних робіт", — повідомив Олексій Хміль, прессекретар ЛКП «Львівавтодор».

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», станом на 21 грудня на вул. Пекарській виконані такі будівельні роботи:

прокладено водопровід Ø160 мм - 280 м. п.
прокладено водопровід Ø315 мм - 607 м. п.
влаштування каналізації Ø160мм — 80 м. п.
влаштування каналізації Ø300мм — 116 м. п.
влаштування каналізації Ø400мм — 15 м. п.
влаштування каналізації Ø500мм — 6 м. п.
влаштовано каналізаційні колодязі - 7 шт.
влаштування дощоприймачів — 6 шт.
закладання футлярів під зовнішнє освітлення
влаштування врізки по переключенні в будинки води і каналізацій
виконується зрізка дерев — 7 шт.
влаштування корита під дорожній одяг — 1330 м2
влаштування гранітного бордюра — 390 м. п.
влаштування бетонної основи під замощення мозаїки — 1200 м2
замощення мозаїкою — 360 м2
прокладання водопроводу Ø110 мм — 110 м

Нагадаємо, проектом реконструкції вул. Пекарської, який розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку», передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об'єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку. Також проектом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення. Влаштування благоустрою території.

Роботи проводить ТзОВ «Вельт Капітал». Повністю реконструкція вулиці буде завершена у 2021 році. Вартість робіт — 109,4 млн грн.