суд, взятка, архитектор, строительство, многоэтажка
Личаківський районний суд Львова засудив чоловіка до штрафу у 25 500 за спробу за хабара вплинути на головного архітектора щодо будівництва двох багатоповерхівок. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у рішенні суду, 17 лютого 2018 року близько 11.40 чоловік отримав у приміщенні пабу "Кухоль" 25 000 доларів США за вплив на прийняття рішення заступником директора департаменту - начальником управління, головним архітектором міста управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради для проектування двох багатоквартирних житлових будинків по вул.Господарській у м.Львові та виготовлення проекту рішення виконавчого комітету ЛМР про затвердження вказаних містобудівних умов та обмежень для проектування цих об'єктів будівництва. Окрім того, він мав умовити головного архітектора міста доповісти на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради про наявність підстав для затвердження зазначених містобудівних умов та обмежень для проектування об'єктів будівництва.

25 червня 2018 року між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, згідно якої обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України. Сторони узгодили покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.

7 листопада 2018 року Личаківський районний суд м. Львова затвердив укладену угоду та призначив узгоджене сторонами покарання. Окрім того, на користь держави стягнуто витрати на залучення експерта у розмірі 7150 грн.


Лычаковский районный суд Львова приговорил мужчину к штрафу в 25 500 за попытку за взятку повлиять на главного архитектора по поводу строительства двух многоэтажек. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в решении суда, 17 февраля 2018 около 11.40 мужчина получил в помещении паба "Кружка" 25000 долларов США за влияние на принятие решения заместителем директора департамента - начальником управления, главным архитектором города управления архитектуры и урбанистики департамента градостроения Львовского городского совета для проектирования двух многоквартирных жилых домов по ул. Господарской в Львове и изготовление проекта решения исполнительного комитета Львовского горсовета об утверждении указанных градостроительных условий и ограничений для проектирования этих объектов строительства. Кроме того, он должен был уговорить главного архитектора города доложить на заседании исполнительного комитета Львовского городского совета о наличии оснований для утверждения указанных градостроительных условий и ограничений для проектирования объектов строительства.

25 июня 2018 между прокурором и обвиняемым было заключено соглашение о признании виновности, согласно которому обвиняемый безоговорочно признал свою виновность в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 УК Украины. Стороны согласовали наказание в виде штрафа в размере 1500 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 25 500 грн.

7 ноября 2018 Лычаковский районный суд. Львова утвердил заключенное соглашение и назначил согласованное сторонами наказания. Кроме того, в пользу государства взыскано затраты на привлечение эксперта в размере 7150 грн.