такси, Убер, суд, ДТПСуд у Львові оштрафував таксиста, який вчинив зіткнення з автобусом "Богдан", від якого постраждала пасажирка його авто. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

ДТП сталася 6 травня 2018 року близько 08:50 на вул. Липинського, 44 у Львові. Керуючи автомобілем марки Volkswagen Golf, в напрямку вул. Замарстинівської, водій допустив зіткнення із автобусом "Богдан", який рухався в тому ж напрямку. В результаті дорожньо-транспортної пригоди, пасажирка автомобіля Volkswagen Golf отримала закритий багато відламковий внутрішньо-суглобовий перелом правої променевої кістки.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та пояснив, автомобіль належить фірмі Uber, і на підставі усної домовленості він здійснював таксування. По телефону він отримав замовлення на перевезення пасажира – жінки. Автомобіль перебував у технічно справному стані, він рухався у крайній правій смузі з невисокою швидкістю. День був сонячний, і перед світлофором його засліпило сонце. Внаслідок цього на невеликий проміжок часу закрив очі і почув крик потерпілої. Одразу застосував екстрене гальмування, однак уникнути зіткнення не вдалося. В результаті зіткнення пасажирка отримала травми та одразу була госпіталізована в лікарню швидкою медичної допомоги м. Львова. В подальшому він відвідував її у медичній установі та надавав посильну матеріальну допомогу. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати, так як частково відшкодував шкоду потерпілій. Крім того просив не позбавляти його права керувати транспортним засобом, оскільки повинен утримувати сім'ю, і таксування є одним з джерел фінансування його родини.

Потерпіла в судовому засіданні зазначила, що дійсно обвинувачений частково відшкодував шкоду - близько 12-13 тис. грн. Проте після ДТП почав уникати спілкування з потерпілою, поводився в грубій формі. З метою недопущення в подальшому аналогічних порушень правил дорожнього руху, просила при визначенні покарання позбавити його права на керування транспортними засобами.

Призначаючи міру покарання обвинуваченому, суд врахував особу обвинуваченого, який позитивно характеризуються за місцем проживання, має на утриманні неповнолітню дитину, є інвалідом другої групи.

11 жовтня 2018 року Шевченківський районний суд м. Львова визнав водія винуватим у предявленому обвинуваченні за ч.1 ст. 286 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 3 400 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік.

Окрім того, він має сплатити на користь держави витрати за проведення експертиз у розмірі 5720,00 грн.

На вирок суду протягом 30 днів може бути подана апеляційна скарга.


Суд во Львове оштрафовал таксиста фирмы Uber, который совершил столкновение с автобусом "Богдан", из-за чего пострадала пассажирка его авто. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

ДТП произошло 6 мая 2018 около 8:50 на ул. Липинского, 44 во Львове. Управляя автомобилем Volkswagen Golf, в направлении ул. Замарстиновской, водитель допустил столкновение с автобусом "Богдан", который двигался в том же направлении. В результате дорожно-транспортного происшествия, пассажирка автомобиля Volkswagen Golf получил закрытый многоосколочный внутреннесуставной перелом правой лучевой кости.

В судебном заседании обвиняемый свою вину в совершении преступления признал полностью и пояснил, автомобиль принадлежит фирме Uber, и на основании устной договоренности он осуществлял таксировку. По телефону он получил заказ на перевозку пассажира - женщины. Автомобиль находился в технически исправном состоянии, он двигался в крайней правой полосе с невысокой скоростью. День был солнечный, и перед светофором его ослепило солнце. В результате на небольшой промежуток времени закрыл глаза и услышал крик потерпевшей. Сразу применил экстренное торможение, однако избежать столкновения не удалось. В результате столкновения пассажирка получила травмы и сразу была госпитализирована в больницу скорой медицинской помощи г. Львов. В дальнейшем он посещал ее в медицинском учреждении и оказывал посильную материальную помощь. В содеянном искренне раскаялся и просил строго не наказывать, так как частично возместил ущерб потерпевшей. Кроме того просил не лишать его права управления транспортным средством, поскольку он должен содержать семью, и таксировка является одним из источников финансирования его семьи.

Потерпевшая в судебном заседании отметила, что действительно обвиняемый частично возместил ущерб - около 12-13 тыс. грн. Однако после ДТП начал избегать общения с потерпевшей, вел себя в грубой форме. С целью недопущения в дальнейшем подобных нарушений правил дорожного движения, просила при определении наказания лишить его права на управление транспортными средствами.

Назначая меру наказания обвиняемому, суд учел личность обвиняемого, который положительно характеризуются по месту жительства, имеет на иждивении несовершеннолетнего ребенка, является инвалидом второй группы.

11 октября 2018 Шевченковский районный суд. Львова признал водителя виновным в предъявленном обвинении по ч.1 ст. 286 УК Украины и назначил ему наказание в виде штрафа в размере двухсот необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 3400 грн. с лишением права управлять транспортными средствами сроком на один год. Кроме того, он должен выплатить в пользу государства расходы за проведение экспертиз в размере 5720,00 грн.

Приговор суда в течение 30 дней может быть подана апелляционная жалоба.