коклюш, прививка, умер, младенец, ребенокНа Львівщині від кашлюка померло двомісячне немовля. Батьки не встигли зробити щеплення від цієї недуги. Про трагедію повідомляє "Львівська газета". 

У родині, де сталася біда, є ще старші діти. Саме вони першими захворіли на кашлюк. Однак батьки спершу не знали, що це інфекційне захворювання, думали, що просто кашель, тож по допомогу до медиків не зверталися. Двомісячний малюк заразився кашлюком від старших братів і сестер. Старші діти перенесли захворювання без ускладнень, а організм немовляти побороти інфекцію, на жаль, не зміг.

"Підступність цієї інфекції у тому, що напади спазматичного кашлю у дитини починаються лише з третього тижня хвороби, а до цього відрізнити кашлюк від інших респіраторних інфекцій складно, – каже лікар-епідеміолог  Львівського обласного лабораторного центру Любов Бойко. – До появи кашлюкових нападів кашлю дитина не температурить, і її загальний стан не погіршується. Може мати нежить і покашлювати. Так триває до 14 днів, батьки водять дитину в дитячий садок і заражають інших діток. Збудник поширюється повітряно-крапельним шляхом, ймовірність зараження при контакті з хворим  становить до 90%".


На Львовщине от коклюша умер двухмесячный младенец. Родители не успели сделать прививку от этой болезни. О трагедии сообщает "Львовская газета". 

В семье, где произошла беда, есть еще старшие дети. Именно они первыми заболели коклюшем. Однако родители сначала не знали, что это инфекционное заболевание, думали, что просто кашель, поэтому за помощью к медикам не обращались. Двухмесячный малыш заразился коклюшем от старших братьев и сестер. Те перенесли заболевание без осложнений, а организм младенца побороть инфекцию, к сожалению, не смог.

"Коварство этой инфекции в том, что нападения спазматического кашля у ребенка начинаются только с третьей недели болезни, а до этого отличить коклюш от других респираторных инфекций сложно, - говорит врач-эпидемиолог Львовского областного лабораторного центра Любовь Бойко. - До появления коклюшных приступов кашля ребенок не температурит, и его общее состояние не ухудшается. Может иметь насморк и покашливать. Так продолжается до 14 дней, родители водят ребенка в детский сад и заражают других детей. Возбудитель распространяется воздушно-капельным путем, Вероятность заражения при контакте с больным составляет до 90%".