акушер, гинеколог, суд, уголовное производствоЗавершено досудове розслідування стосовно лікаря акушер-гінеколога однієї із районних лікарень Львівщини, в якого під час проводження пологів постраждало немовля. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження відносно лікаря акушер-гінеколога однієї із районних лікарень Львівщини за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього).

Нагадаємо, що в січні 2015 року вказаним лікарем під час проведення пологів новонародженій дитині було спричинено важке гіпоксично-ішемічне ураження центральної нервової системи, а також низку інших ускладнень здоров’я. За вчинене медику загрожує до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Це вже не перше кримінальне провадження щодо акушер-гінекологів Львівщини. У липні прокуратура направила до суду справу двох медиків у Яворівському районі, дії яких завдали шкоди здоров'ю породіллі. Ще двох лікарів судитимуть за смерть немовляти під час пологів. Крім того, в липні оголошено підозру двом акушерам, яких звинувачують у смерті породіллі. 


Завершено досудебное расследование в отношении врача акушер-гинеколога одной из районных больниц Львовщины, у которого во время провождения родов пострадал младенец. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Золочевской местной прокуратуры завершено досудебное расследование и направлено в суд уголовное производство в отношении врача акушер-гинеколога одной из районных больниц Львовщины по подозрению в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 140 УК Украины (ненадлежащее выполнение профессиональных обязанностей медицинским или фармацевтическим работником, повлекшее тяжкие последствия для несовершеннолетнего).

Напомним, что в январе 2015 года указанным врачом во время проведения родов новорожденному ребенку было вызвано тяжелое гипоксически-ишемическое поражение центральной нервной системы, а также ряд других осложнений здоровья. За совершенное медику грозит до 3 лет лишения свободы с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.

Это уже не первое уголовное производство в отношении акушер-гинекологов Львовщины. В июле прокуратура направила в суд дело двух медиков в Яворовском районе, действия которых нанесли вред здоровью роженицы. Еще двух врачей будут судить за смерть новорожденного во время родов. Кроме того, в июле объявлено подозрение двум акушерам, которых обвиняют в смерти роженицы.