Львівські правоохоронці встановили обставини смерті немовляти, тіло якого виявили у під’їзді багатоповерхівки. Виявилося, що дівчинка народилась недоношеною та з патологією і померла у лікарні, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Нагадаємо, тіло немовляти у коробці 16 лютого близько 9:00 знайшли на сходовій клітці тринадцятого поверху мешканці будинку на вулиці Гетьмана Мазепи у Львові.

Поліцейські встановили, що дівчинка народилась на початку грудня у одній з львівських лікарень.

"Дитинка була недоношеною та з патологією і померла у лікарні невдовзі після народження. Тіло немовляти, з дотриманням усіх формальностей і процедур, передбачених у таких випадках, було передане матері для захоронення. Проте мати дитину не поховала, оскільки, за її словами, не мала на це коштів, тому залишила немовля у коробці на сходовій клітці багатоповерхівки",- розповів начальник Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області Сергій Богданов.

Особу матері поліцейські встановили - це 37-річна двічі судима львів'янка, матір ще сімох дітей.

Слідчі дії тривають.


Львовские правоохранители установили обстоятельства смерти младенца, тело которого обнаружили в подъезде многоэтажки. Оказалось, что девочка родилась недоношенной и с патологией и умерла в больнице, сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Напомним, тело младенца в коробке 16 февраля около 9:00 обнаружили на лестничной клетке тринадцатого этажа жильцы дома на улице Гетьмана Мазепы во Львове.

Полицейские установили, что девочка родилась в начале декабря в одной из львовских больниц.

"Ребенок был недоношенным и с патологией и умер в больнице вскоре после рождения. Тело младенца, с соблюдением всех формальностей и процедур, предусмотренных в таких случаях, было передано матери для захоронения. Однако мать ребенка не похоронила, поскольку, по ее словам, не имела на это средств, поэтому оставила младенца в коробке на лестничной клетке многоэтажки", - рассказал начальник управления уголовного розыска Главного управления Национальной полиции во Львовской области Сергей Богданов.

Личность матери полицейские установили - это 37-летняя дважды судимая львовянка, мать еще семерых детей.

Проводятся следственные действия.