Найперший етап комплексного лікування наркозалежності – детоксикація організму від наркотиків.

Наркоманія - тяжке захворювання, впоратися з яким самостійно практично неможливо. У деяких випадках залежні люди самі вирішують відмовитися від наркотиків і змінюють своє життя. Але здебільшого це зробити дуже складно.

Кількість та види наркотиків, які сьогодні вживають в Україні, є небезпечними тим, що їх склади невідомі, а токсичний вплив на організм настільки руйнівний, що іноді відновити здоров'я повністю вже не можна.

Наслідки прийому наркотиків

При прийомі наркотиків порушуються практично всі функції організму - страждає мозок, серце, печінка, нервова система, статева та психіка людини. Залежність від наркотиків виявляється в тому, що залежна людина потрапляє в пастку - вона приймає все більші дози, щоб досягти очікуваного ефекту і, в той же час, не може від них відмовитися, тому що зіткнеться з найсильнішим навантаженням на організм - абстинентним синдромом  ("ломкою").

Він проявляється як фізичні та психічні симптоми, при яких залежний відчуває сильні болі, судоми, галюцинації, панічні атаки та інші неприємні відчуття. Полегшення настає лише після нової дози.

Yes

Навіщо потрібна детоксикація?

Особливість наркотичних речовин у тому, що їх продукти розпаду – токсини – не виводяться повністю з організму природним шляхом. Вони накопичуються в крові, м'язах, кістках, тканинах мозку. "Ломка" без наркотиків або передозування - це ознака того, що організм не може впоратися з навантаженням. Детоксикація від наркотиків за умов наркологічної клініки дозволяє пережити "ломку" без болю, у безпечних умовах, під медичним контролем.

Детоксикація потрібна для:

  • Очищення організму
  • Відновлення роботи внутрішніх органів
  • Поліпшення обмінних процесів та роботи імунної системи
  • Стабілізація нервової системи

Yes

Детоксикація від наркотиків у клініці "МедікоМенте"

Звернення до клініки "МедікоМенте" дозволить залежній від наркотиків людині пережити найважчі годиниіз мінімальним дискомфортом. Тут все підготовлено для того, щоб пацієнт безпечно переніс абстинентний синдром і міг ухвалити рішення про лікування залежності без страху нової «ломки». У палатах інтенсивної терапії, обладнаних всією необхідною медичною апаратурою, лікарі клініки рятують наркозалежних від передозування та дають їм другий шанс на здорове життя.

Детоксикація організму від наркотиків – перший етап, із якого починається лікування залежності. Після неї пацієнти можуть пройти терапію, що відновлює, спрямовану на зміцнення фізичного здоров'я і психічного стану. А консультація психотерапевта-нарколога допоможе сформувати жорстку мотивацію на продовження лікування та повну відмову від прийому наркотиків.