У середу, 19 січня, українці святкують Водохреща. У департаменті з питань цивільного захисту надали список безпечних водойм на території Львівщині, готових для проведення свята.

Купання повинно проводитись лише у спеціально облаштованих місцях, де буде організоване чергування рятувальників та медиків, і є можливість за необхідності швидко отримати допомогу фахівців.

Тож не проводьте самостійного (поодинокого) купання на необлаштованих для цього водних об’єктах. Нагадуємо, що відповідно до вимог «Правил поведінки на воді», всі організатори святкових заходів та власники водних об'єктів несуть персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечують роботу відомчих рятувальних постів.

На сьогодні готовими до Водохреща є такі місця:

м. Львів, вул. Володимира Великого, 14А, парк “Горіховий гай”;
м. Дрогобич – пляжі на озерах в міському парку ім. Б. Хмельницького, по вул. І. Франка та по вул. Наливайка;
м. Золочів - пляж на міському озері;
м. Моршин – пляж на міському озері;
м. Перемишляни - пляж на міському озері;
Стрийський район – пляж на водоймі поблизу з/ст. «Задорожнє»;
м. Червоноград – в районі підвісного мосту через р. Західний Буг, на території рятувальної станції.
Яворівський район – пляжі на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку поблизу с. Верещиця та на Яворівському кар’єрі поблизу с. Цетуля.
 

Закликаємо жителів області неухильно дотримуватися правил поведінки під час проведення заходів «йорданського святкування» на водних об'єктах.

Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. При його перших ознаках - ознобі, тремтінні, посинінні шкіри, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу.

При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження - розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти, укласти в ліжко. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Під час святкування не заходьте у воду в нетверезому стані. Не залишайте дітей без нагляду поблизу річки чи ставка під час святкування.

Подбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Не нехтуйте правилами безпечної поведінки на льоді.