Львівська міська рада виступила з ініціативою переглянути зарплати працівників дошкілля, позашкілля та ПТУ, повідомляє прес-служба мерії.

Місто готове профінансувати ці видатки з міського бюджету. Орієнтовна сума – 20 млн грн. Відповідний проект ухвали буде винесено на розгляд сесії Львівської міської ради.

"Ви напевно усі знаєте, що уряд із січня підняв зарплати для вчителів. Але чомусь забули підняти для тих, хто працює в дитячих садочках, в позашкіллі, в музичних школах, в ПТУ. Просто прийняли рішення, що підняття буде з вересня. Я вважаю, це є нечесно. Ми на наступному засіданні сесії міської ради внесемо зміни до бюджету, щоби вирівняти заробітну платну. І таким чином і в музичних школах, і в садочках, в дошкіллі, в ПТУ – будуть мати збалансовану заробітну платню до вересня. Ну а з вересня вступає державна норма для усіх",- зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.


Львовский городской совет выступил с инициативой пересмотреть зарплаты работников дошкольного, внешкольного образования и ПТУ, сообщает пресс-служба мэрии.

Город готов профинансировать эти расходы из городского бюджета. Ориентировочная сумма - 20 млн грн. Соответствующий проект постановления будет вынесен на рассмотрение сессии Львовского городского совета.

"Правительство с января подняло зарплаты для учителей. Но почему-то забыло поднять для тех, кто работает в детских садах, музыкальных и других внешкольных учреждения образования, ПТУ. Просто приняли решение, что повышение будет с сентября. Я считаю, это нечестно. Мы на следующем заседании сессии городского совета внесем изменения в бюджет, чтобы выровнять заработную плату. Таким образом и в музыкальных школах, и в садах, и в ПТУ будут иметь сбалансированную заработную плату до сентября. Ну а с сентября вступает государственная норма для всех", - отметил городской голова Львова Андрей Садовой.