Правоохоронці вкотре закликають власників мисливської зброї бути максимально обережними під час полювання та неухильно дотримуватися правил експлуатації вогнепальної зброї.

13 листопада, близько 14.10, до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з мисливських угідь Стрийського району мисливець отримав вогнепальне поранення.

На місці працювала слідчо-оперативна група та інші співробітники відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції   Як встановили правоохоронці, під час полювання в лісі поблизу села Стільсько  62-річний житель Нового Роздолу здійснив постріл із карабіну «Sauer100» в напрямку ймовірної дичини, однак влучив у іншого мисливця, 66-річного мешканця одного з сіл Стрийського району. Внаслідок вогнепального поранення в ділянку грудної клітини чоловік помер на місці події.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Триває досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре закликають власників мисливської зброї бути максимально обережними під час полювання. Зокрема, забороняється направляти зброю на людину або домашніх тварин, передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши, стріляти без необхідності. Також категорично заборонено полювати у недозволених місцях та в темну пору доби, використовувати немисливську (в тому числі військову) вогнепальну, пневматичну та іншу стрілецьку зброю, а також нарізну вогнепальну зброю.