петиция, проезд, транспорт, тарифВ Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована петиція щодо недопущення підвищення ціни за проїзд у львівському транспорті без суттєвого покращення якості. 

Автор петиції - депутат Львівської міської ради Ігор Телишевський вважає, що питання про подорожчання проїзду та обговорювання його з громадою можна ставити лише після суттєвого покращення якості перевезень.

"Нещодавно у багатьох засобах масової інформації почали поширювати новину про можливе підняття ціни на проїзд у громадському маршрутному транспорті міста до дев’яти гривень. Так, зі слів керівника Асоціації перевізників, економічно виправданий тариф – це 9 грн. 20 коп. Перевізники вимагають, щоб Львівська міська рада переглянула тарифи до 1 грудня. Інакше вони або скоротять маршрути, або обмежать графік до 20.00. Варто нагадати, що перед попереднім підняттям ціни на проїзд приватні перевізники обіцяли покращити якість перевезення, проте цього не відбулося до сьогодні".

Цитата з петиції

Задля уникнення напруги у суспільстві та невдоволення громади міста, автор ініціював петицію недоцільності підняття вартості за проїзд пасажирів у міському громадському транспорті без обґрунтування тарифу перевезень, покращення якості та графіку обслуговування маршрутів, а також введення електронного квитка.

Станом на 15 листопада петицію підписали 69 осіб з 500 необхідних.


В Единой системе местных петиций зарегистрирована петиция по недопущению повышения цены за проезд в львовском транспорте без существенного улучшения качества. 

Автор петиции - депутат Львовского городского совета Игорь Телишевський считает, что вопрос о подорожании проезда и обсуждения его с общественностью можно ставить только после существенного улучшения качества перевозок.

"Недавно во многих средствах массовой информации начали распространять новость о возможном поднятии цены на проезд в общественном маршрутном транспорте города до девяти гривен. Так, по словам руководителя Ассоциации перевозчиков, экономически оправдан тариф - это 9 грн. 20 коп. Перевозчики требуют, чтобы Львовский городской совет пересмотрел тарифы до 1 декабря. Иначе они либо сократят маршруты, либо ограничат график до 20.00. Стоит напомнить, что перед предыдущим поднятием цены на проезд частные перевозчики обещали улучшить качество перевозки, однако этого не произошло до сих пор".

Цитата из петиции

Во избежание напряженности в обществе и недовольство общины города, автор инициировал петицию о нецелесообразности поднятия стоимости за проезд пассажиров в городском общественном транспорте без обоснования тарифа перевозок, улучшение качества и графика обслуживания маршрутов, а также введение электронного билета.

Состоянию на 15 ноября петицию подписали 69 человек из 500 необходимых.