мост, строительство, ЖидачевПідготовчі роботи із будівництва нового моста у Жидачеві очікують розпочати ще цього року. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Про це 13 жовтня, заявили голова Львівської ОДА Олег Синютка та міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Найскладніший міст, який на сьогоднішній день є, – це міст, який сполучав Жидачів і Ходорів. Він  довжиною майже 100 метрів і ніс на собі великі транспортні навантаження. Тому цього року ми готуємо документацію і проведемо тендер. Якщо дозволять погодні умови, то уже в зимовий період ми розпочнемо підготовчі роботи. Але мушу відзначити, йдеться не про ремонт старого моста, а про будівництво нового. Тому це не буде зроблено за декілька місяців, а за більш довгий період часу", - наголосив Олег Синютка.

"Ми сьогодні пришвидшуємо ремонт дороги від Жидачева у сторону Нового Роздолу, який би дав можливість комфортно об’їжджати цей міст ", - додав очільник області.

За словами Володимира Омеляна, всього планується відбудувати більше 80-ти мостів.

Нагадаємо, у березні, в селі Заліски Жидачівського району на Львівщині обвалилася частина мосту через річку Дністер.


Подготовительные работы по строительству нового моста в Жидачеве ожидают начать в этом году. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Об этом 13 октября, заявили председатель Львовской ОГА Олег Синютка и министр инфраструктуры Украины Владимир Емельян.

"Самый сложный мост, который на сегодняшний день есть, - это мост, который соединял Жидачев и Ходоров. Он длиной почти 100 метров и нес на себе большие транспортные нагрузки. Поэтому в этом году мы готовим документацию и проведем тендер. Если позволят погодные условия, то уже в зимний период мы начнем подготовительные работы. Но должен отметить, речь идет не о ремонте старого моста, а о строительстве нового. Поэтому это не будет сделано за несколько месяцев, а за более длительный период времени", - отметил Олег Синютка.

"Мы сегодня ускоряем ремонт дороги от Жидачева в сторону Нового Роздола, который бы дал возможность комфортно объезжать этот мост", - добавил глава области.

По словам Владимира Омеляна, всего планируется восстановить более 80 мостов.

Напомним, в марте, в селе Залески Жидачевского района Львовской обвалилась часть моста через реку Днестр.