полигонТендер на проведення підготовчих робіт на об’єкті "Комплексний проект з рекультивації полігону, с. Грибовичі, Жовківського району, Львівської області. Реконструкція" ЛКП "Зелене місто" оголосило ще на початку липня. Очікувана вартість становила 34 млн.  446 тис. грн. Торги виграла ТзОВ "Стройтрансавто", яка віконає роботи за 30,9 мільйона гривень. Про це повідомив Львівський портал.

Як повідомили у пресслужбі міськради Львова, ТзОВ "Стройтрансавто" має ліквідувати деякі озера з інфільтратами, перемістить сміття, яке зсунулось ще у 2016 році, а також встановить трансформаторну підстанцію, необхідну для проведення дегазації полігону. Всі роботи фірма має виконати ще до кінця 2019 року.

Ми маємо усунути озера інфільтрації, що найближче до тіла полігону, щоб можна було приступити до виположування схилів та сформувати підпірні дамби. Підготовчі роботи потрібні, зокрема, щоб на локації почала працювати важка техніка. Вона ж формуватиме "купол“ полігону. Також переможець тендеру підготує майданчик, на якому встановлять обладнання для очистки фільтратів, – розповів директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Тендер на проведение подготовительных работ на объекте "Комплексный проект по рекультивации полигона, с. Грибовичи, Жовковского района Львовской области. Реконструкци. "ЛКП "Зеленый город" объявило еще в начале июля. Ожидаемая стоимость составляла 34 млн. 446 тыс.грн. Торги выиграла ООО "Стройтрансавто", которая виполнит работы за 30,9 млн.грн. Об этом сообщил Львовский портал.

Как сообщили в пресс-службе горсовета Львова, ООО "Стройтрансавто" должен ликвидировать некоторые озера с инфильтратами, переместить мусор, который сдвинулся в 2016 году, а также установить трансформаторную подстанцию, необходимую для проведения дегазации полигона. Все работы фирма должна выполнить еще до конца 2019 года.

Мы должны устранить озера инфильтрации возле полигона, чтобы можно было приступить к обработке склонов и сформировать подпорные плотины. Подготовительные работы нужны, в частности, чтобы на локации начала работать тяжелая техника. Она будет формировать "купол" полигона. Также победитель тендера подготовит площадку, на которой установят оборудование для очистки фильтрата, - рассказал директор ЛКП "Зеленый город" Вадим Ноздря.

Нагадаємо, проект рекультивації полігону у Грибовичах розробив ще у 2013 році Інститут «Гірхімпром». Він пройшов експертизу, але через те, що звалище все одно використовували, а потім і через трагедію, проект не реалізували. Згодом взялися розробляти другий проект рекультивації. Його напрацьовувала на основі проекту «Гірхімпрому» французька фірма Egis спільно з місцевими мешканцями, активістами та екологічними організаціями. Саме у цьому проекті мали врахувати всі зауваження місцевої громади.