Правоохоронці обстежували приміщення навчальних закладів та прилеглі території - жодних вибухонебезпечних речовин та вибухових пристроїв не виявлено.

Повідомлення про вибухівку в львівських школах надійшло у поліцію 12 січня  близько 11.00. До обстеження навчальних закладів були залучені слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції,  спеціалісти-вибухотехніки, кінологи, співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські. Проводилась евакуація  учнів та працівників.

В результаті обстежень жодних вибухонебезпечних речовин та вибухових пристроїв не виявлено.

За фактом слідчі Львівського районного управління поліції №1 за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років позбавлення волі.

Проводиться досудове розслідування, поліцейські вживають заходів для встановлення особи зловмисника, який надав неправдиве повідомлення про замінування.