площадка, компост, мусорЯкщо пілотний проект буде успішним, його впровадять на загальноміському рівні. Про це повідомляє ZAXID.NET.  

У Львові запустять пілотний проект з компостування харчових та садових відходів від мешканців. Таке рішення погодив виконавчий комітет Львівської міськради під час засідання 9 листопада.

Зокрема, ЛКП "Львівспецкомунтранс" має до 1 грудня цього року визначити територію ЛКП, ЖБК або ОСББ, на якій буде запроваджено цей пілотний проект. На цій ділянці встановлять спеціальні контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів, які у подальшому компостуватимуть. Отриманий компост використовуватимуть для озеленення міста.

Окрім того, до 1 березня 2019 року "Львівспецкомунтранс" має встановити на майданчиках для збору великогабаритних і дрібних будівельних відходів контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів. З цих майданчиків відходи щоденно вивозитимуть до мобільного обладнання для компостування, яке встановлять або на території ЛКП "Львівспецкомунтранс", або на іншій пристосованій для цього ділянці.

У рішенні також йдеться про те, що ЛКП "Зелене місто" повинно розробити програму застосування компостованих відходів в озелененні міста. Районні адміністрації мають двічі на місяць проводити просвітницьку кампанію щодо роздільного збору сміття серед населення.

Це рішення також передбачає впровадження до 1 червня 2019 року системи роздільного збору та вивезення харчових відходів з міських закладів освіти для їх подальшого компостування.


Если пилотный проект будет успешным, его внедрят на общегородском уровне. Об этом сообщает ZAXID.NET

Во Львове запустят пилотный проект по компостирования пищевых и садовых отходов от жителей. Такое решение согласовал исполнительный комитет Львовского горсовета на заседании 9 ноября.

В частности, ЛКП "Львовспецкоммунтранс" должен до 1 декабря этого года определить территорию ЛКП, ЖСК или ОСМД, на которой будет введен этот пилотный проект. На этом участке установят специальные контейнеры для раздельного сбора пищевых и садовых отходов, которые в дальнейшем будут компостировать. Полученный компост будут использовать для озеленения города.

Кроме того, до 1 марта 2019 года "Львовспецкоммунтранс" должен установить на площадках для сбора крупногабаритных и мелких строительных отходов контейнеры для раздельного сбора пищевых и садовых отходов. С этих площадок отходы будут ежедневно вывозить до мобильного оборудования для компостирования, которое установят или на территории ЛКП "Львивспецкомунтранс", или на другой приспособленном для этого участке.

В решении также говорится о том, что ЛКП "Зеленый город" должно разработать программу применения компостированных отходов в озеленении города. Районные администрации должны дважды в месяц проводить просветительскую кампанию по раздельному сбору мусора среди населения.

Это решение также предусматривает внедрение в 1 июня 2019 системы раздельного сбора и вывоза пищевых отходов с городских учебных заведений для их дальнейшего компостирования.