штраф, председатель, горсоветЕкологічна інспекція притягнула голову Дублянської міської ради до адміністративної відповідальності.

За невиконання законних розпоряджень посадових осіб, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, відмову від надання чи несвоєчасне надання інформації, Державна екологічна інспекція у Львівській області притягнула до адміністративної відповідальності міського голову Дублянської міської ради з накладенням штрафних санкцій на суму 714 грн.

Нагадаємо, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Львівської області провели держконтроль на території Дублянської міської ради, де 10 жовтня 2018 виявили несанкціоновані складування твердих побутових відходів з елементами спалювання. У відповідності до ст. ст. 12, 20, 21 Закону України "Про відходи" та постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998р. № 1217 "Про порядок виявлення та облік відходів", Інспекція скерувала листи у Жовківську райдержадміністрацію та Дублянську міську раду для визначення кількості, складу, властивостей, вартості відходів, ступінь небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, вжиття заходів для визначення власника відходів та вирішення питання про подальше поводження з відходами. Однак, жодних заходів щодо вищевказаних розпоряджень Інспекції міським головою вжито не було.


Экологическая инспекция привлекла председателя Дублянского городского совета к административной ответственности.

За невыполнение законных распоряжений должностных лиц, осуществляющих государственный контроль в области охраны окружающей природной среды, отказ от предоставления или несвоевременное предоставление информации, Государственная экологическая инспекция во Львовской области привлекла к административной ответственности мэра Дублянского городского совета с наложением штрафа на сумму 714 грн.

Напомним, государственные инспекторы по охране окружающей природной среды Львовской области провели госконтроль на территории Дублянского городского совета, где 10 октября 2018 обнаружили несанкционированные складирования твердых бытовых отходов с элементами сжигания. В соответствии со ст. ст. 12, 20, 21 Закона Украины "Об отходах" и постановления Кабинета Министров Украины от 03.08.1998р. № 1217 "О порядке выявления и учета отходов", Инспекция направила письма в Жоковскую райгосадминистрацию и Дублянский городской совет для определения количества, состава, свойств, стоимости отходов, степень опасности для окружающей природной среды и здоровья человека, принятие мер для определения владельца отходов и решения вопроса о дальнейшем обращения с отходами. Однако никаких мер в отношении вышеуказанных распоряжений Инспекции городским головой принято не было.