вывоз мусора, заболеваемость кишечными инфекциямиЗростання захворювань на гостро кишкові інфекції не має прямого зв'язку із сміттям, яке не вивозять. На цьому наголосили в управлінні охорони здоров’я, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На позаплановому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб повідомив, що ситуація в місті щодо кількості гострих кишкових інфекцій стабільна, показники дещо вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Відтак, рекомендовано продовжити дератизацію, дезінфекцію. Мешканців просять дотримуватись правил особистої гігієни і правил термічної обробки харчових продуктів.

"За 5 місяців поточного року захворюваність на гострі кишкові інфекції є, приблизно, на тому самому рівні, що і за аналогічний період минулого року. За 5 місяців поточного року є 365 випадків гострих кишкових інфекцій встановленої етіології, що на 27 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року. І 953 випадки – не встановленої етіології, що на 91 випадок більше, ніж минулого року. За інформацією Львівського обласного лабораторного центру – це допустиме коливання, тобто на сьогоднішній день нема стрімкого зростання захворювань на гостро кишкові інфекції. Також хотів наголосити про те, що в жодному з цих випадків нема прямого зв’язку із сміттям, яке не вивозять. Переважно, основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій – це недотримання правил особистої гігієни, порушення в обробці їжі, вживання продуктів придбаних з місць несанкціонованої торгівлі", - зазначив начальник управління охорони здоров’я.

Нагадаємо, за результатами перевірки спеціалістами Держпродспоживслужби області, міста і ДУ "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" окремих переповнених контейнерних майданчиків ТПВ,  встановлено перевищення ГДК забруднювальних речовин (аміаку та сірководню) в атмосферному повітрі, виявлено бактеріально-забруднений ґрунт, велику кількість личинок і лялечок синатропних мух, що свідчить про їх масове розмноження.

Довідка SQ. Відповідно до Меморандуму від 21 квітня 2017 року між Львівською обласною держадміністрацією, Львівською обласною радою і Львівською міською радою про співпрацю щодо прийому твердих побутових відходів із міста на полігони області, зі Львова приймають лише 80-100 тонн в день. Меморандум підписали лише 13 міст з 19-ти, реально договори укладені лише з 4-ма містами області.


Рост заболеваний острыми кишечными инфекциями не имеет прямой связи с мусором, который не вывозят. Это подчеркнули в управлении здравоохранения, сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

На внеплановом заседании городской комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций начальник управления здравоохранения Львовского горсовета Владимир Зуб сообщил, что ситуация в городе по количеству острых кишечных инфекций стабильная, хотя показатели несколько выше, чем за аналогичный период прошлого года. Поэтому рекомендовано продолжить дератизацию, дезинфекцию. Жителей просят соблюдать правила личной гигиены и термической обработки пищевых продуктов.

"За 5 месяцев текущего года заболеваемость острыми кишечными инфекциями примерно на том же уровне, что и за аналогичный период прошлого года. За 5 месяцев текущего года зафиксировано 365 случаев острых кишечных инфекций установленной этиологии, что на 27 случаев больше, чем за аналогичный период прошлого года. И 953 случая - не установленной этиологии, что на 91 случай больше, чем в прошлом году. По информации Львовского областного лабораторного центра - это допустимые колебания, то есть на сегодняшний день нет стремительного роста заболеваний острых кишечных инфекций. Также хотел отметить, что ни в одном из этих случаев нет прямой связи с мусором, который не вывозят. Преимущественно основная причина возникновения острых кишечных инфекций - это несоблюдение правил личной гигиены, нарушение в обработке пищи, употребление продуктов, приобретенных в местах несанкционированной торговли", - отметил начальник управления здравоохранения.

Напомним, по результатам проверки специалистами Госпродпотребслужбы области, города и ГУ "Львовский областной лабораторный центр Министерства здравоохранения Украины" отдельных переполненных контейнерных площадок ТБО, установлено превышение ПДК загрязняющих веществ (аммиака и сероводорода) в атмосферном воздухе, обнаружен бактериально-загрязненный грунт, большое количество личинок и куколок синатропних мух, что свидетельствует об их массовом размножении.

Справка SQ. В соответствии с Меморандумом от 21 апреля 2017 года между Львовской областной госадминистрацией, Львовским областным советом и Львовским городским советом о сотрудничестве по приему твердых бытовых отходов из города на полигоны области, из Львова принимают только 80-100 тонн в день. Меморандум подписали только 13 городов из 19-ти, реально договоры заключены только с 4-мя городами области.